Z Zwiftom premagajte uvodni kronometer

Z Zwiftom premagajte uvodni kronometer
08.05.2019 AVTOR: DZ, Zwift

Zwift in organizator dirke po Italiji RCS Sport sta sklenila poseben dogovor. Kolesarski navdušenci boste uvodno etapo lahkopremagali tudi doma. Na trenažerju, s pomočjo Zwiftove aplikacije.

Zwift je med kolesarji vsekakor že nadvse poznana aplikacija, ki nam pomaga popestriti treninge na trenažerjih. In zdaj bo za mnoge kolesarje maj še lepši. Zwift bo namreč 11. maja – takrat se bo začela dirka po Italiji – predstavil in ponudil 8,2 km dolgo posamično vožnjo na čas, ki jo bodo morali kolesarji na dirki po Italiji tisti dan v Bologni prevoziti. Govorimo o zahtevni vožnji na čas, ki se bo začela v središču Bologne.

Prvih šest kilometrov bo ravninskih, potem pa bodo kolesarji zavili proti San Luci. Govorimo o 2,1 km dolgem vzponu, ki ga poznamo že z dirke po Emiliji. Naklon tega vzpona je v povprečju kar 9,7-odstoten, najstrmejši odsek je 16-odstoten. "Giro se ponaša z dolgo zgodovino, polno inovacij. Vedno je to napeta dirka in nikoli nas ni bilo strah eksperimentirati z namenom, da bi ponudili še več napetosti," je sodelovanje pojasnil predstavnik RCS Sport Paolo Bellino:

"Letos smo navdušeni, da bomo uvedli nekaj novega. Ne samo, da bo to ponudilo navdušencem po vsem svetu, da se bodo počutili kot del dirke, ampak bo profesionalnim kolesarjem dalo možnost, da se bodo še boljše pripravili na dirko." V Bologni bo Zwift priredil prav posebno tekmovanje, ki bo trajalo prve tri dni in prijavljeni bodo lahko po Giru prejeli prav posebno nagrado – zmagovalec Gira bo zanje podpisal eno izmed rožnatih majic.

"Trasa v Bologni bo tako aktualna še dolgo potem, ko bodo s kronometrom v soboto opravili kolesarji. S tem bomo mnogim ljudem po svetu omogočili, da okusijo del tega mesta," je med drugim dejal soustanovitelj Zwifta Eric Min. Vse skupaj se bo začelo že v četrtek. Nekateri znani kolesarji se bodo preizkusili na progi – napovedan je tudi Ivan Basso – in tako bomo lahko primerjali čase med “profiji” in uporabniki Zwifta.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ