Za konec Toura 2024 težka gorska etapa in kronometer v Nici

Za konec Toura 2024 težka gorska etapa in kronometer v Nici
13.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Prireditelji dirke po Franciji so ob koncu dirke Pariz – Nica razkrili podrobnosti zaključnih dveh etap Toura 2024, ki se bo končal v Nici, saj bodo v Parizu potekale olimpijske igre. Zelo zanimivo bo.

Prvič v zgodovini dirke po Franciji se rumena pentlja ne bo zaključila v Parizu, na Elizejskih poljanah. Tokrat logistično to ne bi bilo izvedljivo, saj bodo v Parizu potekale olimpijske igre, zato so se pri A.S.O. odločili za nadomestno lokacijo.

Izbrali so mondeno francosko riviero in cilj postavili v mesto Nica. Zadnji dve etapi pa bosta vse prej kot formalnost, zelo bosta spominjali na etape, ki smo jih vajeni z dirke proti soncu.

Najprej bo na vrsti sobotna etapa, ki bo kolesarje iz Nice peljala čez tri vzpone, ki jih poznamo z dirke, ki je včeraj pripadla Tadeju Pogačarju – Col de Braus, Col de Turini in Col de la Colmiane. Najtežje pride na vrsti na koncu, zaključni klanec bo na Col de la Couillole, kjer je Pogačar letos slavil etapno zmago.



V soboto bi se torej vrstni red lahko premešal, enako pa velja tudi za nedeljski kronometer od Monaka do Nice. Ta bo kolesarje v 35 kilometrih peljal čez La Turbine in Col d'Eze, vse te ceste pa so velikemu delu kolesarjev v pelotonu, ki prebiva v Monaku ali Nici, izredno dobro poznane.

Zaključek dirke bo nedvomno precej drugačen, kot smo ga vajeni, ni nemogoče, da bo rumena majica prav na zadnji dan zamenjala lastnika. Parade šampionov ne bo, kar je razžalostilo predvsem kolesarje, za zunanje opazovalce pa zaključek v Nici prinaša svež veter in napeto pričakovanje vse do konca.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ