Za tekmovalci Transalpa 2018 že 2. etapa

Za tekmovalci Transalpa 2018 že 2. etapa
16.07.2018 AVTOR: MK

Bike Transalp 2018 se je začel z nedeljsko etapo v avstrijskem idiličnem Imstu. Na startni listi tokrat trije Slovenci, Boštjan Hribovšek in Peter Rode (Team Race Ambrož) vozita v najmočnejši moški konkurenci, Peter Vesel pa zopet z nemškim partner

Prva etapa je udeležence letošnjega Transalpa peljala po že znani trasi iz Imsta v Nauders. Za tekmovalci je že druga etapa, kraljevska, s 101 km najdaljša z največ višinskimi metri - prek 3500 so jim morali premagati danes.

Peter in Thorsten letos ne bosta imela lahkega dela, saj so na startu v njuni konkurenci očitno precej močne ekipe. V obeh etapah sta zasedla 4. mesto, enako pa sta pozicionirana tudi v skupnem seštevku, z 18 minutami zaostanka za stopničkami. Vodilna Claudius Thommen in Thomas Girardi (Stoll Bikes) imata pred drugo uvrščenima 16 minut prednosti, pred Petrom in Thorstenom pa 35. Ampak do cilja ob Gardskem jezeru je še daleč in veliko se še lahko spremeni...

V moški konkurenci sta sprint prve etape dobila najmočneje Urs Huber in Simon Stiebjahn (Team BULLS), v drugi etapi pa sta si 3 minute prednosti privozila Markus Kaufmann in Jochen Käß (CENTURION VAUDE). Tretja v skupnem seštevku sta Uwe Hochenwarter in Gregory Brenes (Willier Force 7C 2). Odlično se vozita tudi Boštjan Hribovšek in Peter Rode. Zabeležila sta 23. in 24. mesto, skupno pa sta 24., z 22 minutnim zaostankom do najboljše dvajseterice. Držimo pesti.

Pri mlajših Masterjih je v vodstvu stari znanec Transalpa Massimo Debertolis, letos z njim v paru vozi Dax Jaikel (Willier Force 7C 3). Pri damah je bilo na startu 9 ekip, a je ena danes že odstopila. Najhitrejši sta dami iz ekipe Team Nauders Canyon/CUBE Janine Schneider in Stefanie Dohrn. V kategoriji mešanih parov pa vodita Verena Krenslehner-Schmid in Philip Handl (Imst Tourismus).

Jutri je pred tekmovalci malo krajša etapa. Iz pravljičnega Livigna se bo karavana preselila v Bormio. Pred njimi je 68 km in 2200 višinskim metrov.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ