Za začetek svetovnega pokala Rok Naglič 65., Matic Kranjec Žagar 113

Za začetek svetovnega pokala Rok Naglič 65., Matic Kranjec Žagar 113
10.05.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: osebni arhiv Roka Naglič in Matic Kranjca Žagarja

Minuli konec tedna se je v nemškem Albstadtu začel svetovni pokal za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Barve Calcit Bike Teama, tokrat v reprezentančni odpravi, sta branila dva člana kamniškega moštva. Rok Naglič je bil v konkurenci elite 65., Matic Kranjec Žagar je na prvi dirki med mlajšimi člani na tej ravni osvojil 113. mesto.

Mlajši člani so se na start podali v soboto in se borili na pet krogov dolgi dirki. Najhitrejši med njimi je bil Kanadčan Carter Woods, Kranjec Žagar si je prikolesaril 113. mesto. Na startu je bilo 132 tekmovalcev.

»Na dirko sem šel brez velikih pričakovanj in mi je bil cilj končati samo dirko. Imel sem zelo slab dan, noge so bile prazne, zato cilja nisem uresničil. V štartnem krogu, ki je zame najpomembnejši del dirke, sem izgubil veliko mest in časa, nadaljeval pa sem v slabem tempu. Na dirko vseeno gledam kot na pozitivno izkušnjo, saj sem se iz poraza nekaj novega naučil, kar bom skušal na naslednjih dirkah popravit. Glavo gor in borbat naprej,« je bil komentar Žagar Krajnca.

V nedeljo je v moški elitni konkurenci od Slovencev nastopil državni prvak Naglič, ki je bil na cilju zadovoljen, saj je za zmagovalcem Francozom Victorjem Koretzkyjem zaostal sedem minut in 19 sekund, kar je zadoščalo za 65. mesto med 151 tekmovalci na startu.

»Prvi svetovni pokal je za nami. Velikih pričakovanj na dirki, kjer so vsi na visokem nivoju in pripravljenosti, ni bilo. Od starta sem šel 'na polno'. Imel sem smolo, ker se je naredila gneča, takšne mase ljudi proga ne more požreti. V prvem krogu sem 'pokasiral' dve minuti za brez veze. Na koncu me je stalo še boljše uvrstitve. Celo dirko sem vozil na vso moč. Z rezultatom sem zadovoljen, zaostanek ni bil velik. Želja je bila priti med top 40, zmanjkala mi je slaba minuta, kar pomeni, da sem zraven. Če bi startal bolje, bi bilo to to. Za top 30 sta mi je zmanjkali 2 minuti. Se že veselim naslednjega svetovnega pokala. In ko se mi bo poklopilo na startu, mislim, da tudi rezultat ne bo izostal,« pa je menil Naglič.

Pred tekmovalci ni veliko premora, saj bo že ta konec tedna dirka svetovnega pokala v Novem Mestu na Češkem.Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ