Uvod v svetovni pokal v gorskem kolesarstvu za Tanjo Žakelj (Unior-Sinter) skromen

Uvod v svetovni pokal v gorskem kolesarstvu za Tanjo Žakelj (Unior-Sinter) skromen
09.05.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Grega Stopar

Tanja je z današnjo dirko pravzaprav šele zares začela olimpijsko sezono, saj so za zgodnjo pomlad načrtovane dirke v večji meri odpadle ali pa so bile potovalno nedostopne.

Za skromno uvrstitvijo se skriva dirka v kateri je imela Ledinka konstantne kroge, po svoji stari navadi pa je pridobivala v drugi polovici dirke. Svoje je zagotovo dodala prva prava letošnja vročina, ki Tanji sicer ustreza.

»Prva dirka svetovnega pokala in prva zares močna dirka zame v letošnji sezoni. Saj sem že dirkala v Italiji in nedavno še na etapni dirki na Hrvaškem, to pa je tisto pravo. Spremljala sem rezultate ostalih, ki so dirkale na različnih koncih sveta in sem imela realna pričakovanja, oziroma sem šla na dirko kar brez pričakovanj. Vozila sem kolikor toliko optimalno in moram reči, da mi je dirka kar uspela. Od štarta nisem šla preko sebe, čeprav sem s tem izgubila veliko pozicij. V nasprotnem primeru bi mi bilo v drugem delu dirke še težje in še težje preživela. Po občutku bi rekla, da je bila dirka konstantna, zame lepa, vem pa da to ni dober rezultat. Je izhodišče, iz katerega moram napredovati,« je po dirki povedala Tanja.

Tanja je tokrat izpustila petkov kratki kros in se v celoti posvetila nedeljski dirki v olimpijskem krosu, ali bo storila enako čez teden dni na Češkem se bo še odločila. V vsakem primeru pa bo morala ujeti takšno formo za prvi del dirke, kot jo je imela konec lanske sezone, priznava pa, da to ni edino področje, ki rabi napredek. »Vsega mi še manjka, predvsem pa tisti začetek, ko moram iti preko sebe in si s tem ne preveč škodovati. Od začetka hitreje in potem preživeti čim višji ritem vse do konca, kar ni moja vrlina, a bom še naprej delala na tem in upam, da napredujem,« razlaga Žakljeva.

Tanja je izkušena tekmovalka in bo tudi iz slabšega rezultata skušala potegniti največ, a misli bo morala zdaj usmeriti predvsem proti dirki čez teden dni.

Za prijetno presenečenje je sicer poskrbela Francozinja Loana Lecomte, ki je osvojila svojo prvo člansko zmago.

Značke: Gorsko
Ključne besede:
Unior Tanja Žakelj
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ