Zadnji na Touru navdušil z dobrodelnostjo

Zadnji na Touru navdušil z dobrodelnostjo
30.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Lawson Craddock je na letošnji dirki po Franciji postal "Lanterne rouge". To pomeni, da je dirko končal na zadnjem mestu v skupnem seštevku. A položaj je izkoristil za dobrodelnost.

Lawson Craddock, ki je nosil številko 13 je grdo padel že v prvi etapi dirke po Franciji. Nad očesom je imel večjo ureznino, poleg tega si je poškodoval ramo. Komajda je prišel do cilja. Takrat je sporočil, da bo za vsak dan, ki ga bo zdržal na Touru prispeval tisoč ameriških dolarjev v sklad za obnovitev velodroma Alkek v Houstonu, ki ga je septembra 2017 uničil hurikan Harvey.

Craddock se je odločil, da bo za vsako premagano etapo daroval sto ameriških dolarjev. Novica je obkrožila svet in iz dneva v dan je bilo zbranega več denarja. Na koncu kar 195 tisoč ameriških dolarjev. “Za mano so preizkušenj polni trije tedni. Šel sem krepko čez svoje meje. Med dirko sem večkrat pomislil, da mi ne bo uspelo. A vzpodbudne besede in dobrodelnost ljudi z vsega sveta sta me motivirala. Prihod v Pariz je bil zelo čustven,” je dejal Craddock. Postal je tudi prvi kolesar v zgodovini, ki je na zadnjem mestu preživel od prve do zadnje etape dirke po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ