Želi kitajski poslovnež kupiti Tour de France?

Želi kitajski poslovnež kupiti Tour de France?
09.12.2015 AVTOR: D. Z.
Zaenkrat so to še govorice, pa vendarle ... Kitajski poslovnež Wang Jianlin naj bi se zanimal za največjo kolesarsko dirko.

In to ne, kot gledalec. Kitajski poslovnež Wang Jianlin naj bi se še kako resno zanimal za odkup dirke po Franciji, ki jo ima v rokah ASO (Amaury Sports Organisation). Mediji so se o tem kar hitro razpisali. Gre za 61-letnega poslovneža, enega izmed najbogatejših Kitajcev. Je glavni mož družbe Wanda Group.

De Telegraaf celo piše, da odkup Toura ni samo pobožna želja, ampak naj bi že pričel s pogovori z lastniki dirke. Sicer pa ima ASO v lasti tako dirko po Franciji, kot številne manjše etapne kolesarske dirke, pa tudi klasike, kot sta Pariz-Roubaix in Liege-Bastogne-Liege. Poleg tega je delni lastnik španske Vuelte.

Jianlin naj bi se predtem dogovarjal tudi o morebitnem nakupu dirke po Italiji. Nekateri menijo, da je ta možnost celo precej večja, saj se lastniki italijanskega Gira ukvarjajo s finančnimi težavami. Sicer pa je Wang Jianlin v svetu športa prisoten že nekaj časa. Kupil je namreč tekmovanje Ironman, je pa tudi 20-odstotni lastnik španskega kluba Atletico Madrid.

Sodeč po reviji Forbes, ki ocenjuje premoženje najbogatejših ljudi, naj bi bil Wang Jianlin vreden 31 milijard ameriških dolarjev. Če bi Wang Jianlin zares vstopil v kolesarstvo, potem bi bil najbogatejši član te druščine. Je seveda premožnejši, kot na primer Bakala (Etixx Quick Step), Tinkov (Tinkoff Saxo), Murdoch (Team Sky) ...

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ