Zmagovalec na Glavnem trgu: "Mislil sem, da bom padel"

Zmagovalec na Glavnem trgu: "Mislil sem, da bom padel"
30.03.2021 AVTOR: DZ

Marijn Van den Berg. Morda novo ime v svetu kolesarstva. Vsekakor pa novo ime na seznamu zmagovalcev dirke za VN Adria Mobil. Na cilju je priznal, da je bil še kako blizu padca ...

"Sprintal sem zelo dobro, a me je zapiral proti ograji. Tega prostora je bilo zares malo in v določenem trenutku sem mislil, da bom padel."


Na nedeljski dirki za VN Adria Mobil smo videli sprint najboljših za zmago. Zadnji resen napad je izpeljal Riccardo Zoidl, vendar pa Avstrijec predvsem proti števičnemu Bardianiju ni imel večjih možnosti.

Kolesarji italijanske prokontinentalne ekipe pa so pri narekovanju ostrega ritma očitno porabili preveč moči in na koncu so v ospredje stopili mladeniči iz francoske ekipe. Dobro so vedeli, kako izpeljati vse skupaj. "Vedel sem, da moram preživeti vse te klance, potem pa moram ostati miren in zaupati ekipi. To mi je uspelo," je začetno taktiko pojasnil Nizozemec v tej ekipi Marijn Van den Berg.





Vzpone je uspel preživeti v prvi skupini in potem je sledila priprava na sprint: "Ob sebi sem imel res močno ekipo. Pred sprintom sem fante prosil, če mi pripravijo dober leadout in uspelo jim ga je pripraviti odličnega. Skozi zadnji ovinek sem prišel na tretjem mestu. Bil sem v Fiorellijevem zavetrju. Vedel sem, da sem v takem sprintu močan in na koncu sem uspel dovolj pospešiti."

Van den Berg se je ekipi večkrat tudi zahvalil: "Resda sem jaz zmagal, a vse to je zasluga celotne ekipe. Dolžan sem jim veliko zahvalo." Prav lahko pa bi se v zaključku končalo tudi drugače. Italijan je namreč sprint začel prvi. Vsekakor prezgodaj, tako da mu je še pred ciljem zmanjkalo moči. Zato pa je nekoliko spremenil smer in Van den Berga je potiskal proti ograji. Ta pa vseeno ni popuščal:

"Sprintal sem zelo dobro, a me je zapiral proti ograji. Tega prostora je bilo zares malo in v določenem trenutku sem mislil, da bom padel. Na srečo mi je pustil nekaj prostora, tako da sem ga lahko prehitel. Bil sem najmočnejši v sprintu, a bilo je zares tesno, saj sem bil zelo blizu ograji." Vse skupaj se je zanj dobro izteklo. Dobil je prvo dirko po povratku v kolesarsko karavano: "Lepo je. Prva zmaga v tej sezoni. Na prvi diri letos sem padel in si poškodoval komolec. To je zdaj prva dirka po poškodbi in zares se dobro počutim. Lepo je takoj zmagati."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ