Znane ekipe za veliki Tour

Znane ekipe za veliki Tour
07.01.2020 AVTOR: DZ

Dirka po Franciji. Organizatorji so razkrili imena ekip, ki bodo posebej povabljene na dirko. To so Arkea Samsic, B&B Hotels-Vital Concept in Total Direct Energie.

19 ekip z World Tour licenco ima nastop na največjih dirkah zagotovoljen. Seveda to velja tudi za dirko po Franciji. Organizator mora povabiti tudi Prokontinentalno ekipo, ki je bila prva na lestvici UCI. To je Total Direct Energie. Francozi so se tudi na željo direktorja dirke Maura Vegnija odpovedali nastopu na italijanskem Giru.

Domači preizkušnji pa se seveda ne bodo. Po pričakovanjih je povabilo prejela Arkea Samsic, ki se je krepko okrepila. Poleg domačega zvezdnika Warrena Barguila bodo lahko računali tudi na Naira Quintano. Dodatna okrepitev bo tudi Diego Rosa. Tu je še sprinter Nacer Bouhanni ...

Po dveh zavrnitvah se bo na Touru nastopila še ekipa B&B Hotels-Vital Concept. Tu sta najvidnejša kolesarja Pierre Rolland in sprinter Bryan Coquard. Brez povabila je ostala ekipa Circus Wanty Gobert, ki je sicer nastopala na zadnjih treh Tourih. Sicer pa pričakovano, saj jo je zapustil Francoz Guillaume Martin. Odšel je v Cofidis.

Ta ekipa je na Touru prisotna že od leta 1997. Tudi tokrat bodo kolesarji Cofidisa tam, le da si je ekipa zagotovila World Tour licenco in tako avtomatsko povabilo na Tour. Tour se bo letos začel 27. junija v Nici. Pariz bo cilj gostil 19. julija.

Ekipe na dirki po Franciji
Bora Hansgrohe
EF Education First
Mitchelton Scott
Lotto Soudal
Bahrain McLaren
Total Direct Energie
Sunweb
Israel Start Up Nation
UAE Team Emirates
NTT Pro Cycling
Arkea Samsic
Astana Pro Team
Groupama-FDJ
AG2R La Mondiale
Cofidis, Solutions Credits
CCC Team
Movistar
Trek Segafredo
Deceuninck Quick Step
Jumbo Visma
Ineos
B&B Hotels-Vital Concept

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ