Anonimni kolesar

Anonimni kolesar

Avtor nas v skriti svet profesionalnega pelotona popelje skozi devetnajst poglavij, od začetkov vsakega kolesarja pa do njegove upokojitve.

Redna cena:
21,90 €
Naročniki revij:
16,00 €
Akcija -20%
17,52 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Blišč profesionalne kolesarske karavane skriva zakulisje enega najzahtevnejših in najnevarnejših športov, v katerem večina kolesarjev ne živi razkošnega življenja, ampak opravljajo trdo delo, ki vključuje pogosta potovanja ter dolge odsotnosti od doma in družine. Ne samo, da je profesionalno kolesarjenje trdo delo na cesti, kolesarji so nenehoma pod pritiskom: ustrezna prehrana in telesna teža sta del tega športa, tako kot tudi skrb kako ostati zdrav tudi na vrhuncu forme. O ozadju se v medijih ne govori. Skriva se tudi težave, ki jih kolesarjem povzročajo neprimerna sistemska ureditev športne panoge, slaba oprema ali slaba ekipna taktika. Iskrenost se kaznuje, preveč zgovorni kolesar naslednje leto ne dobi pogodbe.

Molk je prekinil kolesar, ki že desetletje dirka na vrhunski ravni za različne ekipe in je bil na vrhuncu svoje kariere tudi kapetan moštva na tritedenskih dirkah. Še vedno dirka, zato ozadje veličastnega, a tudi umazanega športa, ki je zelo pogosto »le vrtenje pedalov iz ure v uro za dokaj borno nagrado«, razkriva anonimno. V skriti svet profesionalnega pelotona nas popelje skozi devetnajst poglavij, od začetkov vsakega kolesarja pa do njegove upokojitve.

KAZALO

Uvod
Začetki
Nekoč in danes
Sezona
Ekipa
Oprema
Pogodbe in agenti
Dirka po Italiji 2018
Dirka po Franciji 2018
Padci
Mehanska čudesa
Seksizem
Biti navijač
Kljubovalni kolesarji
Sky
Mediji
Doping
Mednarodna kolesarska zveza
Zakon s poklicnim kolesarjem
Upokojitev


Avtor: Anonimni avtor
Naslov: Anonimni kolesar
Naslov izvirnika: The Secret Cyclist
Copyright © Anonimus, 2019 All rights reserved
Copyright © za Slovenijo Aktivni mediji, d.o.o., 2019
Prevod: Jolanda Blokar
Založba: Aktivni mediji, d.o.o.
Uredil: Matej Zalar
Jezikovni pregled: Rok Dovjak
Oblikovanje in prelom: Marko Jelovšek

Vezava: mehka
Strani: 272

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ