Magični zateg

Magični zateg

Sloviti komentator športnega programa Eu rosport Carlton Kirby se v duhovitem knji žnem prvencu razpiše o svoji največji ljubezni – cestnem kolesarstvu.

Redna cena:
23,90 €
Naročniki revij:
18,00 €
Akcija -20%
19,12 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

V Magičnem zategu izpod peresa najbolj priljubljenega kolesarskega komentatorja na svetu izvemo vse o ustroju, logistiki, tegobah in neštetih zabavnih prigodah športnega komentatorstva največjih kolesarskih dirk. Prenose teh pogosto sovodi z legendarnim Ircem Seanom Kellyjem – ta je za knjigo napisal predgovor –, s katerim sta v zadnjih petnajstih letih nepogrešljiv tandem med julijskim spremljanjem Dirke po Franciji. Kirby se dotakne tako rekoč vsake teme, ki je vsaj malo povezana s kolesarstvom in na katero ste si od nekdaj želeli odgovorov: od čudaških navad največjih šampionov, bizarnih ter nevzgojenih navijačev, višine plač in zneskov nagrad v pelotonu ter finančnega ozadja organizacije največjih dirk na svetu do nastanitev v cenenih, razpadajočih hotelih in voženj v razmajanih škodah med etapami, spregovori pa tudi o črni coni kolesarstva – dopingu.

Tu se še posebej potrudi in na humoren način popiše razne vrste: helikopterski doping, doping lepljivih prstov, skrite električne motorčke, nastanitveni doping, vse do njegovega lastnega hudomušnega umotvora – dopinga z magičnim zategom. Pri tem se kolesar pod pretvezo okvare na kolesu pripelje do ekipnega avtomobila, mehanik se stegne skozi zadnje okno in v roke vzame svoj magični ključ, da bi navidezno okvaro popravil (npr. zategnil kateri vijak) kar med vožnjo, pri čemer pa kolesarja samo potiska naprej, da si ta malo spočije.

Magični zateg Carltona Kirbyja je poln slovitega angleškega humorja, njegovih lastnih kirbizmov (»Moji možgani so kot gnezdo žab na tripu«) in vsesplošnih informacij o kolesarstvu ter življenju športnega komentatorja. Kot je dejal eden izmed njegovih novinarskih kolegov: »Carlton Kirby je najboljše, kar se je kolesarstvu zgodilo po izumu karbonskega okvirja.«


Magični zateg : svet kolesarstva po Carltonu Kirbyju
Avtor: Carlton Kirby in Robbie Broughton
Naslov izvirnika: Magic spanner : The world of cycling according to Carlton Kirby
Prevod: Jolanda Blokar
Založba: Aktivni mediji, d.o.o.
Uredil: Uroš Buh
Jezikovni pregled: Rok Dovjak
Oblikovanje: Marko Jelovšek
Tisk: Primus d.o.o.

Obseg: 304 strani + 8 barvnih strani

Vezava: mehka

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ