Vranov let

Vranov let

Vranov let je prva vznemirljiva knjiga iz serije romanov o inšpektorju Nicku Dixonu.
Redna cena:
21,90 €
Akcija -30%
15,33 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Plezalci si ne smejo privoščiti napak iz malomarnosti. Toda Jake Fayter, nekdanji soplezalec inšpektorja Nicka Dixona, je storil prav to. Tako vsaj kaže. Dixonu se njegova smrt zdi sumljiva, toda vse, kar ima, so nezanesljiva pričevanja o nenavadnem dogodku v soteski Cheddar Gorge tik pred Jakovim padcem s stene.

Več ko Dixon izve o Jakovem življenju, bolj mu postane jasno, da Jake ni bil človek, kakršnega se Dixon spominja, in da bi ga lahko marsikdo hotel mrtvega – in ko se Dixon preveč približa resnici, spozna, da so ti ljudje stopili iz senc in so se sposobni zateči k ubijanju, vse za to, da bi zaščitili svoje skrivnosti. Ko se bo pojavilo še eno truplo, bo Dixon prekršil pravila do kritične točke, da zvabi morilca na dan in razvozla zaroto molka, ki bo globoko pretresla zaspano mestece Burnham-on-Sea.

Vranov let je prva vznemirljiva knjiga iz serije romanov o inšpektorju Nicku Dixonu.

RECENZIJA BUKLA

Damien Boyd je v Londonu rojeni angleški pisec kriminalk in trilerjev, ki je dolgo časa delal kot preiskovalec zločinov, zato so mu policijske metode dobro poznane. Do zdaj ga v slovenščini nismo poznali, zdaj pa naenkrat dobivamo dva prevoda njegovih romanov, v katerih predstavlja svoj nosilni lik, inšpektorja Nicka Downa. Ta je svojo knjižno premiero doživel ravno z Vranovim letom leta 2013, od takrat pa je do danes izšlo še ducat romanov z njim v glavni vlogi. Vranov let je ime plezalni smeri, ki se je kot svoj še neuresničeni izziv loti Nickov nekdanji izkušeni soplezalec in prijatelj Jack Fayter, vendar pa gre – o čemer izvemo v prologu – tokrat nekaj usodno narobe, zato Fayter zgrmi v globino in se smrt­no ponesreči. Steče rutinska preiskava, Nicka Downa pa pokličeta Fayterjeva starša, ga spomnita, da je Fayter Downu rešil življenje, in ga poprosita, če lahko spremlja preiskavo in zagotovi, da bo šla po pravilih. Down jima to obljubi, sprva dobljeni podatki s terena pa kažejo, da je kljub plezalčevi izkušenosti šlo za nesrečo. Potem pa se začnejo gostiti pričevanja o neobičajnem dogodku v soteski tik pred Jackovim padcem s stene, kar na ponesrečenca vrže drugo luč – kmalu pa se pojavijo tudi ljudje, ki so imeli interes, da Fayter umre.
V drugem romanu o inšpektorju Nicku Downu Glava v pesku (iz leta 2015), ki se kot marsikatera od Boydovih kriminalk dogaja v mirnem angleškem mestecu Burnham-on-Sea, pa smo priča bolj konvencionalnemu kriminalnemu zapletu: na igrišču za golf odkrijejo odsekano glavo, kar seveda sproži lov na (serijskega) morilca, preiskovalci povežejo dogodek s serijo nerazrešenih zločinov izpred desetletij, Nick Down pa se znajde pod pritiskom, ki ga potisne na pot po vsej državi. Ko se pojavi še eno truplo, se odprejo mnoga nova vprašanja, med drugim tudi to, ali gre res za samo enega morilca. Dvojček čvrstih in dobro raziskanih angleških kriminalk.

Samo Rugelj, Bukla 168

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ