Vozili smo - Muc-Off No Puncture Hassle

Muc-Off No Puncture Hassle
14.03.2019 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Muc-Off je s tesnilno tekočino v domiselni embalaži poskrbel, da priprava obročnika brez zračnice ni več umazano opravilo. Že ob prvem poskusu nam je postopek vzel vsega deset minut časa.

V 140-mililitrski embalaži je za 8 meric tekočine. Proizvajalec priporoča naslednje količine:

  • cestni plašči: 30−45 ml (od 2 do 3 merice),

  • makadamkarski plašči: 60−75 ml (od 4 do 5 meric),

  • gorska kolesa, 27,5": 60−75 ml (od 4 do 5 meric),

  • gorska kolesa, 29": 105−140 ml (7 meric ali celotna vrečka),

  • gorska kolesa, spust: 120−140 ml (8 meric ali celotna vrečka).

Kompletu je priložena tudi UV-lučka za pregled plašča. Proizvajalec obljublja, da sredstvo zatesni do 6-milimetrske odprtine, deluje pa šest mesecev. Tesnilna tekočina je nekorozivna in biološko razgradljiva ter jo je mogoče preprosto sprati z vodo.

Gorska kolesa srednjega in višjega cenovnega razreda so praviloma že tovarniško opremljena z obročniki, prilagojenimi za sistem brez zračnic. Tako potrebujemo le še ustrezne plašče, ventilčke in tesnilno tekočino. Bistvena prednost sistema plaščev brez zračnic je možnost vožnje z nižjim tlakom, a predelava je lahko precej neprijeten postopek, ki z nekaj nespretnosti tudi ne uspe. S tesnilno tekočino Muc-Off si ne boste umazali prstov, saj jo lahko po preprostem postopku vlijemo kar preko ventilčka.

Delavnica ostane čista

Praviloma se postopek predelave začne s čiščenjem obroča in plašča, odstranitvijo zračnice in namestitvijo ventilčka za sisteme brez zračnic. Plašč potem namestimo na obroč z ene strani v celoti, z druge pa toliko, da lahko skozi špranjo vlijemo polnilno tekočino. Enako lahko storimo tudi, če uporabljamo M

Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije

Muc-Off No Puncture Hassle

11,95 EUR

www.prolocotrade.si

Količina: 140 ml

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ