Vozili smo - Pot do učinkovitega obrata Wattbike

Pot do učinkovitega obrata Wattbike
27.01.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ste tudi vi obnemeli ob pogledu na pospeševanje kolesarjev ekipe Sky z osupljivo visoko kadenco? Kolesarski svet počasi odkriva skrivnosti izjemno hitrega napredka angleških kolesarjev in ena izmed njih je Wattbike.

Trenažer Wattbike je težak 55 kilogramov, po prostoru pa ga lahko premikamo z dvema kolescema.

Za kar najbolj realen občutek kolesarjenja poskrbijo nastavljiva zračna zavora, klasičen kolesarski prenos prek verige in magnetna zavora za simulacijo klancev. Vsi mehanski in elektronski deli so zaščiteni s plastičnim ohišjem.

Informacije:
Wattbike Pro | 2.990 €,
JFAktiv, Jure Ferlež s.p.,
prodaja@wattbike.si,
031 232 876

www.wattbike.com

Včasih tudi kondicijsko najbolje pripravljeni posamezniki niso učinkoviti, to pa pomeni, da ne izkoristijo svojega potenciala. »Dolgočasni « Britanci ga očitno znajo.

Kot je za Angleže značilno, so se tudi profesionalnega kolesarjenja lotili sistematično. Idejo za razvoj trenažerja Wattbike je dal Peter Keen v začetku tisočletja, ko si je britanska kolesarska zveza British Cycling začela utirati pot do kolesarske velesile. Razvoj je v sodelovanju s trenerjem Eddiejem Fletcherjem trajal šest let in na prvih prototipih so začeli iskati talente za olimpijske igre 2012 v Londonu. Mimogrede, trenažerje Wattbike v centrih UCI uporabljajo kot uradne ergometre za odkrivanje, testiranje, analizo in

Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ