Vozili smo - Tacx NEO Bike Plus

Tacx NEO Bike Plus
19.01.2024 AVTOR: Boštjan Svete

Vadba z lastno težo je vse bolj pogosta izbira vadbe. Ko je prostora dovolj, imamo običajno hladnejšo sobo, namenjeno za vadbo, kjer pa najde svoje mesto tudi pameten trenažer oziroma pametno kolo.

Po dobrih dveh letih, ko smo predstavljali Tacx NEO Bike Smart, ga bo sčasoma zamenjal izpopolnjen model z oznako Plus, ki je ravno tako zasnovan na osnovi pametnega trenažerja Tacx NEO 2T Smart. Pogled od daleč ne zazna sprememb, ki se razkrijejo pri začetku prilagajanja višine krmila in sedeža. Model Plus ima posodobljen sistem spreminjanja nastavitev, kar je bila z redno in dolgotrajno uporabo težava predhodnika. Bolj bistvena novost pa se skriva v krmilu, ki ga krasijo izboljšane prestavne ročice. Na pogled spominjajo na Shimanove elektronske prestave, omogočajo pa, da jih lahko programsko prilagodimo na vse tri prestavne sisteme Shimano, SRAM in Campagnolo. Ko namestimo pedale, se nam razkrije še tretja novost na gonilki. Pri namestitvi pedalov izbiramo med petimi dolžinami (165–175 mm) gonilke za boljšo nastavitev kolesa.

Aplika
Vas zanima več?
Celoten članek je na voljo le registriranim uporabnikom.
Prijavite se s klikom na spodnji gumb.
Specifikacije

Tacx NEO Bike Plus
3.999
Garmin, d.o.o. │ www.garmin.si
Dimenzije: 1390 × 750 x 1170 mm
Teža: 50 kg
Velikost zaslona: 54,7 x 29,5 palca
Razmerje prestav: Nastavitev verižnikov: do 3 zobniki, število zob na zobnik nastavljivo od 22 do 53; zadnji verižnik: do 12 zobnikov, število zob na zobnik nastavljivo od 11 do 40.
Faktor Q: 147 mm
Največja moč : 2200 vatov
Največji naklon: 25 %
Simulacija spusta: da
Največji navor: 85 Nm
Največja zavorna sila: 260 N
Vztrajnostni moment: spremenljiv do 125 kg
Brezžična komunikacija: povezljivost s tehnologijo ANT+, brezžično tehnologijo Bluetooth
Upravljanje: pametni telefon, tablični računalnik, kolesarski računalniki ANT+, samostojno delovanje, povezava z računalnikom prek antene ANT+
Izhodne vrednosti: hitrost, kadenca, moč

Paket vključuje:
smart trenažer NEO Bike Plus, zaščito pred znojenjem, držalo bidona, bidon, brisačo Tacx, 1-mesečno naročnino na Tacx app Premium.

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ