20 tritedenskih dirk zapored bo dovolj

20 tritedenskih dirk zapored bo dovolj
07.05.2018 AVTOR: D. Z.
Adam Hansen trenutno nastopa na dirki po Italiji. To je zanj 20. tritedenska dirka zapored. Vse je tudi dokončal. Namerava pa niz prekiniti še letos.

Vse skupaj se je začelo na dirki po Španiji leta 2011. Takrat je Adam Hansen začel nenavaden niz. Vse od tiste Vuelte pa vse do letošnje dirke po Italiji ni izpustil niti ene tritedenske dirke.

Torej, vsako leto je nastopil na Giru, Touru in Vuelti. Prav vse dirke je tudi uspešno zaključil. Lani so ga pri ekipi Lotto Soudal najprej izločili iz ekipe za Vuelto, vendar pa so ga kasneje vseeno odpeljali v Španijo. Zdaj je že na Giru. To je njegova 20. tritedenska dirka v nizu. V soboto je tako odpeljal 400. etapo na tritedenskih dirkah.

Očitno pa je pri 36 letih prepričan, da je čas za spremembe. “Odpeljal bom še ta Giro, potem pa želim nekaj spremeniti in poskušati doseči še kakšen vidnejši rezultat. Vzel si bom premor, da si spočijem. Želim videti, kako bo vse to vplivalo na mojo sezono, ” je Hansen dejal za cyclingnews.com. Sicer pa smo pred časom z Adamom intervju opravili tudi za revijo Bicikel.com. Govorimo o Avstralcu, ki živi na Češkem in nastopa za belgijsko ekipo. Sam si izdeluje tudi kolesarske čevlje. Zdaj se je za nove cilje pripravljen odpovedati tudi dirki po Franciji. Namesto na Tour bo odšel na dirko po Poljski in:

“Vrnil se bom na Vuelto, kjer bom poskušal dobiti kakšno izmed etap. ” Zadnjič je zmago slavil prav na Vuelti leta 2014. Na Giru je tudi letos v vlogi pomočnika: “Tim Wellens je dober. Sam sem si po dirki po Abu Dabiju vzel zares dolg premor. Brez pravega treninga sem odpeljal še dirko po Kataloniji. Pred prihodom na Giro sem bil tako zelo spočit. Resnično se dobro počutim, tako da upam, da bom 20. tritedensko dirko končal zadovoljen. Sem zelo samozavesten. ” Hansen je imel pripravljen tudi zanimiv odgovor, kako bo spremljal letošnji Tour. Bo morda pred televizorjem? “Dvomim. Poleg tega ga doma niti nimam.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ