21. BIKE Festival Garda Trentino je podiral rekorde

21. BIKE Festival Garda Trentino je podiral rekorde
07.05.2014 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji festivala gorskega kolesarjenja, ki se je odvijal v Rivi ob Gardskem jezeru, so prodali vseh 35.000 vstopnic, zanimanje so poželi tudi stranski dogodki.
BIKE Festival Garda Trentino združuje tako profesionalne kot amaterske navdušence nad gorskim kolesarstvom. Glavni dogodek sejma gorskih koles so razstave proizvajalcev gorskih koles in predstavitev opreme, za zabavo in šov pa so organizatorji poskrbeli z večimi dirkami.

Glavni dogodek festivala je bil Rocky Bike Marathon v kategoriji elite, ki je bil dolg kar 93 kilometrov, kolesarji so se povzpeli na višino več kot 3800 metrov. Na štartu so bili tudi branilec naslova Alban Lakata, olimpijski prvak Jaroslav Kulhavy in evropski prvak v gorskem maratonu Kristian Hynek. Za profesionalci se je na zahtevne proge podalo tudi 2300 rekreativcev, kar je rekordna številka.

V kategoriji Canyon Knack, gorskem kronometru, je bil spet nepremagljiv Nemec Wolfram Kurschat, ki je 1080 metrov dolgo progo s povprečnim 20-odstotnim naklonom premagal s časom 4:11.1.

Specialized SRAM Enduro Series je na BIKE Festivalu na sporedu šele drugič, vseeno pa so organizatorji prodali vseh 350 prijavnic. Kljub zelo slabemu vremenu, ves čas je lilo kot iz škafa, zato so morali odpovedati tretjo etapo, so organizatorji dirko pripeljali do konca. Zmagal je mladi Francoz Nico Lau s časom 7:23.11.

City Eliminator je nov dogodek na programu gardskega festivala, odvijal pa se je kar v mestnem središču Rive. Proga, ki jo je konstruiral Diddie Schneider, ni bila preveč zahtevna, zaradi mestnega okolja pa je bilo občinstvo navdušeno nad spretnostjo kolesarjev. Zmagal je Nemec Johannes Fischbach s časom 1:06.47.

Navdušili pa so tudi mladi kolesarji na preizkušnji Scott Junior Trophy, kjer so organizatorji s 300 udeleženci prav tako postavili nov rekord. Kolesarji med 3 in 14 letom so se pomerili na do 8 kilometrov dolgih progah, nagrade pa so podeljevali v šestih različnih kategorijah.

BIKE Festival Garda Trentino bo drugo leto na sporedu med 1. in 3. majem.

Povzetki dirk:


 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ