Absa Cape Epic 2015 malo drugače

Absa Cape Epic 2015 malo drugače
24.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Po prvi slovenski zmagi na gorsko kolesarski etapni dirki svetovnih razsežnosti objavljamo še par zanimivosti letošnjega Epic-a. Ob tem pa Ivonne in Petru še enkrat velik poklon!

Galerija slik iz letošnje preizkušnje

Absa Cape Epic 2016 bo potekal od 13. do 20. marca 2016.

Prijavite se lahko na naslovu www.cape-epic.com

Prijave bodo potekale vse do 30. maja 2015, ko bo na vrsti žreb. Izžrebane dvojice bodo obveščene sredi junija. Prijavnina je 59.600 ZAR, kar znese približno 4.570 EUR na dvojico.

Majica, ki je nihče noče

Na dirki poleg vsem znanih pisanih majic (rumene, oranžne, modre, zelene …) podarjajo tudi belo majico - Outcast jersey. To majico dobijo UCI registrirani tekmovalci, ki med dirko izgubijo svojega sotekmovalca. Nosilec bele majice seveda lahko konča dirko, ne sme pa se vmešavati v razplet dirka. Ponavadi se “odpadniki ” vozijo skupaj v umirjenem tempu - čeprav si lahko predstavljamo kakšen je profesionalni umirjen tempo.


Letos so to majico oblekli Gunn Rita Dahle, Konny Looser, Simon Stiebjahn, Herman Pernsteiner, Adriaan Louw in Sally Bigham.

Nekdo mora biti zadnji

Thabo Mamatshele je kot zadnji prečkal ciljno črto zadnje etape Absa Cape Epic 2015 in svojo zmago proslavil z globokim rjovenjem. Po osmih dneh boja za preživetje je končal v objemu domačih in prijateljev.

Podvig mu je skoraj padel v vodo, ko je na večer pred zadnjo etapo zbolel. Z veliko muko se je sestavil in prepričal noge za še en dan. V petek je zaradi bolezni dirko predčasno končal njegov sotekmovalec, zato je bil pritisk še toliko večji. Na vprašanje, če se bo vrnil tudi naslednje leto pa je hladnokrvno odgovoril: “Ne, tudi če mi plačate milijon dolarjev!

Zadnje uvrščena ekipa pa je bila Team Dripoot. Reuben van Niekerk je 800 km odpeljal z nožno protezo, saj je nogo izgubil v prometni nesreči leta 2008. Za vse etape sta s partnerjem porabila 63 ur in 39 minut in za vodilno dvojico Investec-Songo-Specialized zaostala 32 ur in 39 minut. “Vse me boli! ” je v cilju povedal Reuben. In dodal: “Bilo je težko. Dvakrat sva skoraj zgrešila omejeni maksimalni čas etape, zato je bilo prečkanje ciljne črte danes pravo olajšanje. ” To je bil že njegov drugi Cape Epic in drugo leto se spet vrne.


Absa Cape Epic 2016

Če vas je zmagovalna zgodba Ivonne in Petra letos prepričala, lahko tudi sami poskusite prekolesariti eno izmed najzahtevnejših gorsko kolesarskih etapnih dirk na svetu.

In če niste bili med tistimi srečneži, ki jim je včeraj v vsega 9 sekundah uspelo oddati prijavo in se zagotovo uvrstiti na prvih 100 mest startne liste, imate možnost prijave še vse do 30. maja 2015, ko bo na vrsti žreb. Izžrebane dvojice bodo obveščene sredi junija. Prijavnina je 59.600 ZAR, kar znese približno 4.570 EUR na dvojico. Absa Cape Epic 2016 bo potekal od 13. do 20. marca 2016.


Zmagovalca 2015 v moški elitni kategoriji


Po zadnji uspešno odpeljani etapi je čas za veselje.


Na koncu čakajo tudi presenečenja.


Perspektiva


Pogled iz zraka 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ