Adrijin Dušan Rajović blizu zmage na Češkem

Adrijin Dušan Rajović blizu zmage na Češkem
17.08.2019 AVTOR: DZ, vr: Adria Mobil

Dušan Rajović je v tretji etapi dirke po Češki zasedel drugo mesto. Zmagal je Alberto Dainese. Daryl Impey obdržal vodstvo. Sprememba na Norveškem. Zdaj vodi Warren Barguil

Dirka po Češki
Najprej na Češko. Tam poleg Andija Bajca, ki nastopa za avstrijsko ekipo dirkajo tudi kolesarji moštev Ljubljana Gusto Santic in Adria Mobil. Za kolesarji je že tretja etapa. Olomouc je gostil start, cilj pa je bil po 175 kilometrih v Uničovu. Etapa je bila v prvih 140 kilometrihzelo razgibana.

Kolesarji so morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Sicer so položnejši, vendar pa so bili dovolj zahtevni, da so nekateri sprinterji odpadli. Zadnjih 40 kilometrov pa je bilo ravninskih. Tako tudi tokrat do večje selekcije med najboljšimi ni prišlo. Po dobrih štirih urah dirkanja smo v Uničovu videli sprint skupine dobrih 70 kolesarjev. Italijan Alberto Dainese se je veselil zmage. Drugi je bil Srb v dresu Adrie Mobila Dušan Rajović, tretji pa Poljak Stanislaw Aniolkowski.

Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Santic) je bil 17., najboljši Slovenec Rok Korošec pa je etapo končal na 39. mestu. 40. je bil Radoslav Rogina, 44. Andi Bajc, 60. Žiga Grošelj, 78. pa David Per. Ti so končali v času zmagovalca. V skupnem seštevku po zaslugi uvodne ekipne vožnje na čas prvih šest mest zasedajo kolesarji moštva Mitchelton Scott. Vodstvo pa je obdržal Daryl Impey. Najboljši Slovenec je Žiga Grošelj na 40. mestu.

Arctic Norway
Na dirki Arctic Norway je za kolesarji tretja in po trasi sodeč najtežja izmed etap. Sortland je gostil start, cilj pa je bil na vzponu Storheia Summit, na 461 metrih nadmorske višine. Govorimo o 3,3 km dolgem klancu z 10,4-odstotnim povprečnim naklonom.

Mathieu Van Der Poel je branil majico vodilnega v skupnem seštevku, vendar je vedel, da jo bo na zadnjem klancu težko ubranil. Že prej so morali kolesarji prevoziti tri vzpone druge kategorije. Izmed petih ubežnikov je najdlje zdržal Elend Blikra. Glavnina ga je ujela šele na zadnjem vzponu. Prvi je napadel Loic Vliegen. Sledil mu je Warren Barguil. Takrat se je zlomil tudi Van der Poel, ki je sprva poskušal slediti najboljšim. V ospredju pa so ostali Lucenko, Houle, Eiking in Barguil.

V samem zaključku, v zadnjih štiristo metrih je imel največ moči Christian Odd Eiking, ki se je po 176 kilometrih veselil zaslužene zmage. Pet sekund za njim je zaostal Warren Barguil, dodatnih osem pa je izgubil Aleksej Lucenko. Van der Poel je zaostal za 1:22. Barguil je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima tri sekunde prednosti pred Lucenkom in 15 pred Kristsom Neilandsom. Van der Poel je zdaj 17.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ