Alberto Contador: Kariero končati z zmago na Touru

Alberto Contador: Kariero končati z zmago na Touru
20.12.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador priznava, da je pred njim še kako pomembno leto 2015. Dva velika cilja, številni vrhunski tekmeci ... Kaj pa o koncu kariere?

A še pred bližnjimi cilji, se je Alberto Contador v intervjuju za španski športni časopis Marca zazrl v nekoliko bolj oddaljeno prihodnost, pa čeprav pri njegovih 32 letih, niti ne tako zelo oddaljeno. Kako želi končati svojo športno pot? »Z zmago na moji zadnji dirki. Tukaj ne govorim o nekakšni manj pomembni dirki, ampak o zmagi na tisti največji. Če sem natančen, na dirki po Franciji, « je dejal Contador. Priznal je še, da po 35 letu ne namerava več dirkati: »Mislim, da v tem športu ne bom dopolnil 35 let. Pred mano je morda samo še en podpis pogodbe. «

Contadorju se pogodba s Tinkoff Saxom namreč izteče konec sezone 2015. Španec priznava, da že ima nekaj različnih možnosti, kje bo nadaljeval kariero v sezoni 2016: »Lahko bom podaljšal pogodbo, imam pa nekaj drugih ponudb. Vendar pa sem glede tega miren. Za odločitev potrebujem več časa. Ne zato, ker bi bile ponudbe slabe. V resnici boljše ne bi mogle biti. Vendar pa ne vem, kdaj se bom odločil. « Še posebej po odlični sezoni 2014, ko je bil zelo uspešen v prvem delu sezone, potem pa je padel na dirki po Franciji in se uspešno vrnil na španski Vuelti, ki jo je dobil:

»Sem v izjemni formi. To leto je bilo moje najboljše do zdaj. A leta minevajo. Čeprav ne bi bil ne psihično ne fizično izčrpan, pa je moj cilj, da se upokojim na vrhu, po zmagi na moji zadnji dirki. « Contador je v intervjuju govoril tudi o prihodnosti španskega kolesarstva. Zdi se, da za njim, Valverdejem in Rodriguezom - vsi so že krepko zakorakali v trideseta leta - pravih mladih kolesarjev, ki bi lahko bili tako uspešni praktično ni. Contador s svojo Fundacijo že skrbi za podmladek.

»Vsi sprašujejo, kaj se bo zgodilo, ko se mi upokojimo. Priznati moramo, da bo v svetovnem merilu težko ostati tu, kjer smo, saj lahko zmagujemo na številnih različnih dirkah, vendar sem prepričan, da bo moja Fundacija razvila nekaj vrhunskih kolesarjev. Sam pri tem nimam nobenega finančnega prihodka. Vložiti pa moram kar nekaj denarja in veliko časa. Vendar pa se vse poplača, ko vidiš, kako razvijamo nove kolesarje prihodnosti. Oboje. Kot kolesarje in kot osebnosti. «

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ