Alberto Contador: Ob pol milijona za rešitev Saxo Banka?

Alberto Contador: Ob pol milijona za rešitev Saxo Banka?
05.10.2013 AVTOR: D. Z.
Danski mediji so se razpisali o tem, da se je moral Alberto Contador sprijazniti z znižanjem plače v moštvu Saxo Tinkoff. Naslednje leto naj bi Španec prejel pol milijona evrov manj.

Glavni mož moštva Saxo Tinkoff Bjarne Riis že nekaj časa išče drugega sponzorja, ki bi nadomestil ruskega Tinkoffa, ki po sporu na dirki po Franciji po sezoni odhaja iz ekipe. A Danec ga očitno še ni našel.

Tako naj bi se morali kolesarji pred naslednjo sezono zadovoljiti z nižjimi plačami. Po pisanju danskih medijev naj bi Riis tudi prvemu zvezdniku Contadorju zmanjšal plačo. Po neuradnih podatkih naj bi Contador do zdaj prejemal 3,3 milijona evrov na leto.

V naslednji sezoni naj bi mu Riis izplačal 2,8 milijona evrov. A Contadorja to zmanjšanje po vsej verjetnosti ne bo prav hudo prizadelo. Ima namreč še močnega osebnega sponzorja, in sicer proizvajalca koles Specialized, ki naj bi mu na leto prinesel dva milijona evrov.

O morebitnem zmanjšanju plače pa Contadorjev menedžer Jacinto Vidarte ni želel govoriti: »O tem nimam nobenih podatkov. V tem trenutku to sploh ni pomembno. Trenutno je pomembno samo to, da bo ekipa nadaljevala z delovanjem in da bo Contador njen član. To je vse, kar lahko povemo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ