Alberto Contador: To ni bil moj dan, nisem mogel dihati

Alberto Contador: To ni bil moj dan, nisem mogel dihati
14.07.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je po prvi gorski etapi na šestem mestu. Za velikim tekmecem Froomom zaostaja že za dobre štiri minute ... a pravi, da vse še ni izgubljeno.

»Vedel sem, da je to za nas pomemben dan. Nisem hotel izgubiti preveč časa, vendar pa nisem mogel dihati. Noge se niso vrtele. Ne vem, zakaj. Za mano je slab dan. Zdaj bomo videli, kaj lahko naredimo. Ali lahko izboljšamo mesto v skupnem seštevku. Prioriteta je počitek, sprostitev in potem bom v miru ocenil situacijo, « je najprej dejal Alberto Contador. V prvi pirenejski etapi je zasedel 11. mesto, za Chrisom Froomom pa je zaostal za 2:51.

»Bil je zapleten dan. Vedel sem, da lahko na tem vzponu, če nisi v formi, izgubiš veliko časa. In prav to se je tudi zgodilo. To je bila etapa po prostem dnevu, v kateri lahko izgubiš veliko. Dihati nisem mogel in še zdaj ne morem. Zato se nisem mogel znebiti kisline v nogah, tako da nisem mogel slediti ritmu. Slab dan. Videli pa smo, da je Froome najboljši. « Contador je zdaj šesti v skupnem seštevku, njegov zaostanek znaša 4 minute in štiri sekunde.

Pred njim sta poleg vodilnega Frooma še Tejay van Garderen in Nairo Quintana. A tudi Contador opozarja, da Toura vsekakor še ni konec: »To je pač kolesarstvo. Imaš dobre dneve in slabe. Dirke nisem videl veliko, a jasno je bilo, da Froome lahko pospešil, kadar je hotel. Ritem kolesarjev Movistarja mi ni povzročal težav, a ritem članov Skya je bil hitrejši. Na določeni točki sem moral nadaljevati v svojem ritmu. Vsekakor sem imel že boljše dneve. Tour je še zelo dolg. Res je, da danes nisem bil v najboljši formi, vendar vem, da se lahko približam formi, ki jo je danes imel Froome. Zato ne jemljite za samoumevno, da bo dobil Tour. V gore smo šele prišli, dirke še ni konec. «

In potem je besedo dobil še Steven de Jongh. Športni direktor Tinkoff Saxa je priznal: »Prezgodaj je še, da bi lahko rekli, kaj lahko še naredimo, da bi izboljšali mesto v skupnem seštevku. Usedli se bomo in pogovorili, videti pa moramo, kako se bo Alberto počutil. Vemo, da je izjemen borec, in da ne bo izgubil motivacije. Še se bo boril. Naredil bo vse, da se vrne na vrh in ekipa ga bo pri tem podprla. « De Jongh je še izpostavil, da je to za ekipo hud udarec, a da so bile tudi razmere težke: »Alberto je izgubil veliko časa in ni imel nog kot preostali favoriti. Ekipa ga je podpirala po najboljših močeh, vendar pa je jasno, da ni bil najboljši. Bilo je zelo vroče, zadnji vzpon pa so kolesarji odpeljali v izjemnem ritmu, ki je mnogim pobral ogromno energije. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ