Alberto Contador: Zadnji strel je bil natančen

Alberto Contador: Zadnji strel je bil natančen
10.09.2017 AVTOR: D. Z.
Konec kariere. Alberto Contador je pred dirko po Španiji napovedal, da je to zanj zadnja dirka. In uspelo mu je dobiti etapo s ciljem na Angliruju.

Jutri se bo končala dirka po Španiji, izjemno uspešno kariero pa bo končal tudi Alberto Contador. Še vedno najuspešnejši med aktivnimi kolesarji po številu zmag na tritedenskih dirkah.

Contadorju se v zadnjih sezonah vse ni izšlo po željah. Tudi na letošnji Vuelti je imel takoj na začetku težave in je tako izpadel iz boja za rdečo majico. A vse je nadoknadil z izjemno zmago na vrhu Angliruja, dirk pa bo končal na četrtem mestu. Na Angliruju je bil najboljši že leta 2008, ko je Vuelto tudi dobil.

Contador je tako po številnih napadih v preteklih dneh izkoristil še zadnjo priložnost v karieri. “Nič ni lepšega, kot da tik pred koncem kariere dobiš etapo s ciljem na Angliruju, ” je po cilju priznal Contador, El pistolero, kot mu tudi pravijo: “Klubske kolege sem poslal v ospredje. Vedel sem, da bo težko, vendar pa sem to želel storiti že zaradi navijačev, ki so me tako zelo podpirali.

Contador bo za napadalne vožnje nagrajen tudi v Madridu, saj ga bodo razglasili za najbolj borbenega kolesarja na letošnji dirki. Kako pa je opisal vzpenjanje na Angliru? “Zadnji vzpon je bil dolg. Meter za metrom, obrat za obratom. Nekaj pomoči mi je nudil tudi Enric Mas. A nikakor nisem mogel voziti na pedalih, tako kot mi je na vzponih najljubše. Težava je bila v tem, da je bila cesta zelo spolzka. Že zjutraj sem vedel, da bo to moj dan. Na sestanku pred startom sem ekipi povedal, da želim uživati v tem. Želel sem se posloviti na najboljši možni način.

Pa še njegov pogled na celotno kariero? “Počaščen sem, da sem lahko imel tako kariero, in da se lahko poslovim na tak način. V življenju me čaka še ogromno stvari. Užival bom lahko v stvareh, v katerih do zdaj nisem mogel. Resnično sem zadovoljen. Prepričan sem, da bom kolesarstvo kdaj tudi pogrešal, vendar pa je čas, da si spočijem in se sprostim. ” Contador je poleg Nibalija edini še aktivni kolesar, ki je v karieri dobil vse tri tritedenske dirke.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ