Alejandro Valverde sporoča: Umaknil se bom konec leta 2021

Alejandro Valverde sporoča: Umaknil se bom konec leta 2021
08.02.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Želim odpeljati še dve sezoni na najvišji ravni, potem pa se bom umaknil," je med drugim dejal Alejandro Valverde.

"Kdo pa se, ko poskuša zmagati kdaj pa kdaj ne spre? Kar nekaj kapetanov nas je bilo. Seveda smo se razjezili, a to tudi preboleli."
Alejandro Valverde

Alejandro Valverde je eden izmed najuspešnejših kolesarjev. Vsekakor eden izmed najbolj vsestranskih. Zdaj nastopa na dirki po Valenciji in v drugi etapi ga je na zaključnem vzponu lahko premagal samo Tadej Pogačar. Španec letos želi osvojiti predvsem medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu. Ta mu še manjka.

"Medalja mi manjka. Slavil sem etapne zmage, dobil nekaj klasik in postal svetovni prvak. Olimpijska medalja bi bila češnja na torti v mojem petem nastopu na olimpijskih igrah," je v intervjuju za španski AS dejal Valverde. Letos bo dopolnil kar 41 let in zdi se, da je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka leta 2018 izgubil nekaj tiste eksplozivnosti, ki ga je vedno krasila. Vseeno namerava vztrajati še dve sezoni:

"Tega, da bom po karieri ostal del Movistarjeve ekipe me tudi veseli. Tej družini želim pomagati, ne glede na to, kakšno delovno mesto me čaka." Sicer pa je Valverde zdaj priznal, da se mu leta tudi že nekoliko poznajo: "Leta imajo svojo težo, ampak, konec koncev, to so samo številke. Strast do kolesarstva ostaja. Seveda moram ostati realen in se zavedati, da čas teče, in da vpliva tudi name. Ampak, če bi čutil, da ne morem več nastopati, kot si želim, potem bi že zdaj prenehal."


"Medalja mi manjka. Slavil sem etapne zmage, dobil nekaj klasik in postal svetovni prvak. Olimpijska medalja bi bila češnja na torti.
Alejandro Valverde

A prihaja mlada generacija. Na dirki po Španiji se je soočil tudi z dvema izjemnima Slovencema – Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjev, s katerim se bori tudi na dirki po Valenciji. Valverde se zaveda, da: "Čeprav je človeško, da te premagajo 25 ali 35-letni kolesarji, pa se s porazom na dirkah, na katerih si ponavadi zmagoval težko sprijazniš. Ampak, kaj pa naj naredimo?"

Valverde je že pred časom razkril, da je za olimpijsko medaljo pripravljen predčasno zapustiti tudi dirko po Franciji, saj bi se samo tako lahko dobro pripravil na olimpijske igre. Zdaj si je očitno nekoliko premislil: "Tour je Tour. Moraš mu izkazati spoštovanje. Odločitev bo težka." V preteklosti se je Movistar lahko pohvalil s priznanimi kolesarji, kot so poleg Valverdeja še Mikel Landa, Nairo Quintana in Richard Carapaz. Ti so zdaj odšli.

Valverde je priznal, da so se med sabo v preteklih sezonah kdaj tudi sprli: "Kdo pa se, ko poskuša zmagati kdaj pa kdaj ne spre? Kar nekaj kapetanov nas je bilo. Seveda smo se razjezili, a to tudi preboleli." Pa zdaj vsem, ki so Movistar zapustili privošči uspešno pot? "Z moje strani sem vesel, da sem lahko z njimi nosil Movistarjev dres. Upam, da bodo dobri. Vendar pa ne tako zelo dobri, če si bodo postavili iste cilje kot jaz," se je še pošalil Valverde.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ