Alejandro Valverde: Ne leta, ampak vse boljša konkurenca

Alejandro Valverde: Ne leta, ampak vse boljša konkurenca
30.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Svetovni prvak Alejandro Valverde bo 25. aprila dopolnil 39 let, a očitno ne razmišlja o koncu kariere: "Če manj zmagujem, to ni posledica staranja."

"Prihaja nova generacija kolesarjev, ki hitro napreduje in si že zasluži mesta v ospredju. Sam pa ohranjam veselje do tega športa. Če manj zmagujem, to ni posledica staranja, ampak posledica vse boljši kolesarjev in dirki."
Alejandro Valverde
Alejandro Valverde je lani dosegel uspeh, ki ga je lovil že zelo dolgo. V tem času je osvojil dve drugi mesti in štiri tretja mesta na svetovnih prvenstvih. Lani pa je prišel do naslova svetovnega prvaka. Letos tako nastopa v mavrični majici.

"Prišel bo čas, ko bom moral reči stop. A nastopal bom še v sezoni po olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020. Mislim, da bo takrat dovolj. Potem bom razmišljal, kaj bom počel. Morda se bom posvetil delu z mladimi kolesarji. V ekipi, ki sem jo ustanovil v Murciji. Morda pa bom ostal povezan z Movistarjem ali pa počela kaj povsem drugega."

Valverde je osvojil kar 123 zmag. Letos pa ima zgolj eno. Dobil je tretjo etapo na dirki UAE Tour, ko je v sprintu na vzponu premagal kasnejšega zmagovalca Primoža Rogliča. Ima pa šest drugih mest in eno tretje, kar dokazuje, da ostaja konkurenčen najboljšim in prav gotovo bo aprila še kako nevaren.

"Letos namesto zmag zbiram druga mesta. Prihaja nova generacija kolesarjev, ki hitro napreduje in si že zasluži mesta v ospredju. Sam pa ohranjam veselje do tega športa. Če manj zmagujem, to ni posledica staranja, ampak posledica vse boljši kolesarjev in dirki," je dejal Valverde.

Tudi letos je član Movistarja. Bližajo pa se njegove dirke – torej ardenske klasike. Štirikrat je dobil Liege-Bastogne-Liege, petkrat pa Valonsko puščico. A dejstvo je, da za njim prihaja mladi Julian Alaphilippe, ki letos blesti od začetka sezone. Dobil je tudi prvo "monumentalno" klasiko Milano-Sanremo.

"Morda se bom posvetil delu z mladimi kolesarji. V ekipi, ki sem jo ustanovil v Murciji. Morda pa bom ostal povezan z Movistarjem ali pa počela kaj povsem drugega."
Alejandro Valverde

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ