Alonso ni zaprosil za licenco World Tour. Bo sploh imel ekipo?

Alonso ni zaprosil za licenco World Tour. Bo sploh imel ekipo?
05.10.2014 AVTOR: D. Z.
To pravzaprav ni nikakršno presenečenje. Fernando Alonso v sezoni 2015 očitno ne namerava imeti ekipe, vsaj ne tiste z World Tour licenco.
Zadnji rok za vložitev prošnje za pridobitev World Tour licence je bil 1. oktober. Med prošnjami pa ni bilo tiste, s strani ekipe, ki je že dolgo v nastajanju. Torej ekipe, ki naj bi jo zagnal dirkač formule 1 Fernando Alonso.

"Kar se tiče World Toura od njih nismo prejeli ničesar. Še vedno čakamo nadaljnje informacije. Mislim, da je večja verjetnost, da bodo imeli v naslednjem letu ekipo s Prokontinentalno licenco. A še vedno čakamo na informacije," je pred začetkom dirke po Lombardiji za cyclingnews.com potrdil predsednik Mednarodne kolesarke zveze Brian Cookson.

Alonso je v začetku te sezone glasno napovedoval nastanek nove ekipe, z imenom Fernando Alonso Cycling Team oziroma FACT. Kot menedžerja je celo najel dvakratnega svetovnega prvaka Paola Bettinija, ki je odstopil z mesta selektorja italijanske reprezentance. A kasneje je vse nekoliko potihnilo.

Vsi največji zvezdniki, s katerimi so povezovali novo ekipo, so podpisali nove pogodbe in zdaj tistih največjih zvezdnikov niti ni več na voljo. Ogromno je bilo govoric okrog Petra Sagana, ki pa je medtem že podpisal pogodbo s Tinkoff Saxom. Septembra se je Alonso povezal s podjetjem Novo in njihov predstavnik Nathan Pillai je potrdil Cooksonove besede: "To je res. Prošnje za World Tour licenco nismo vložili."

A obenem naj bi vztrajal pri tem, da bodo v sezoni 2015 imeli svojo ekipo, so še zapisali pri cyclingnews.com "Mi smo jim predali vse informacije, ki jih potrebujejo. Zdaj se veselimo, da nam bo razkril načrte. Ko bo to seveda pripravljen storiti. Večkrat je rekel, da bi bil vesel, če bi začel na Prokontinentalnem nivoju in bi potem od tam naprej gradil. To je tudi bolj smiselno," pa je še dejal Cookson.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ