Alpecin ostaja v kolesarstvu, z najbolj vsestranskim zvezdnikom

Alpecin ostaja v kolesarstvu, z najbolj vsestranskim zvezdnikom
02.01.2020 AVTOR: DZ

Katjuša je razpadla, tam drugi največji sponzor Alpecin pa je zdaj postal prvo ime v ekipi, za katero vozi zvezdnik Mathieu Van der Poel.

Ekipa Corendon-Circus, ki je veliko slave požela po zaslugi Mathieuja Van der Poela se je preimenovala. Struktura ostaja podobna, ime pa Alpecin-Fenix. Ekipa je zdaj prijavljena pod tem imenom. Preimenovala pa se je sredi ciklokros sezone. Član in prv zvezdnik te ekipe je seveda Van der Poel, ki je v letošnji ciklokros sezoni samo eno dirko končal na tretjem mestu. Vse druge, na katerih je nastopil je bil tretji.

Alpecin je v kolesarstvo vstopil kot sponsor ekipe Giant Alpecin, potem pa je bil drugi največji sponzor ekipe Katjuša Alpecin. Po letošnjem razpadu je vstopil v ekipo s Prokontinentalno licenco, ki pa bo seveda dobila povabila na številne enodnevne klasike, saj je Van der Poel nadvse popularen kolesar, ki blesti v različnih disciplinah. V ciklokrosu je skorajda nepremagljiv. Zmaguje tudi na dirkah svetovnega pokala v olimpijskem krosu.

Lani je blestel na cestnih dirkah in med drugim je dobil tudi eno izmed najrazburljivejših dirk leta – Amstel Gold Race. Ekipo, ki uporablja kolesa Canyon vodita Philip in Christoph Roodhooft. Novi dresi so modre barve, izdeluje pa jih podjetje Kalas. Fenix pa je italijansko podjetje za notranjo opremo, ki je v lasti nizozemskega podjetja Boradview Holding. V ekipo so prišli tudi izkušeni kolesarji, kot so Sacha Modolo, Petr Vakoč, Kristian Sbaragli in Scott Thwaites.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ