Andrej Grivko: Ni dobro, da so kaznovali samo mene

Andrej Grivko: Ni dobro, da so kaznovali samo mene
29.04.2017 AVTOR: D. Z.
Poročali smo že o tem, da je UCI Andreja Grivka kaznovala s 45 dnevi prepovedi nastopanja. Grivko je zdaj poudaril, da bi morali kaznovati tudi Marcela Kittla.

Veliko je že bilo povedanega o prepiru med Marcelom Kittlom in Andrejem Grivkom na februarski dirki po Dubaju.

Grivko, ki so ga zaradi udarca, ki ga je zadal Kittlu takoj po etapi suspendirali, je pred dnevi dobil 45 dnevno prepoved nastopanja. Kolesar Astane trenutno še vseeno nastopa na dirki po Romandiji. V drugi etapi je imel celo veliko priložnost za zmago, a ga je v sprintu premagal Stefan Kung. Kazen bo začel prestajati s prvim majem. “To je Ucijeva odločitev. Vrnil se bom po 45 dneh. Ni pa ne dobro ne lepo, da so kaznovali samo mene, in ne Kittla, ” je za cyclingnews.com dejal Grivko.

Potem pa se je spomnil, kaj se je sploh dogajalo: “Vozil je resnično nevarno. Smešno je. Najmanj, kar bi lahko naredili je, da bi odprli preiskavo in ugotovili, ali je vozil v mejah dovoljenega ali pa je šel v boju za pozicije predaleč. Moja reakcija je bila spontana in je šlo zgolj za odziv na njegovo potezo. Tako sem se zaščitil pred padcem. ” Obenem je Grivko poudaril, da je v tem trenutku vse skupaj nepomembno, saj ima drugačne skrbi. Seveda je pri tem omenil preminulega Micheleja Scarponija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ