Armstrong razmišlja o priznanju?

Armstrong razmišlja o priznanju?
04.01.2013 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani časopisa NY Times so se razpisali o tem, da naj bi Lance Armstrong razmišljal, da bi priznal jemanje nedovoljenih poživil v času njegovih največjih uspehov.
Na spletni strani pišejo, da naj bi Armstrong svojim sodelavcem in tudi nekaterim ljudem, ki se borijo proti dopingu v športu povedal, da je pripravljen javno priznati jemanje nedovoljenih poživil v času njegove kariere. To naj bi storil zato, ker si še vedno želi nastopati na nekaterih triatlonih, tekih in ostalih tekmovanjih, na katerih po izrečeni kazni ne sme več.

»O tej temi mora Lance Armstrong govoriti sam, « je ostal skrivnosten Armstrongov odvetnik Tim Herman. Na spletni strani še pišejo, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da Armstrong resno razmišlja o tem potezi, po nekaterih informacijah naj bi se nesojeni zmagovalec sedmih dirk po Franciji celo že srečal s Travisom Tygsrtom. Torej človekom, ki je poskrbel, da so Armstrongu odvzeli vse dosežke po letu 1998.

Armstrong naj bi se srečal tudi s predsednikom Svetovne protidopinške agencije Davidom Howmanom. Te govorice pa je prej omenjeni Herman že zanikal. Armstrong bi si s priznanjem zmanjšal doživljenjsko prepoved nastopanja, a ta bi se lahko zmanjšala na osem ali štiri leta prepovedi. Na krajšo kazen zdaj 41-letni Armstrong ne more upati. A največja težava naj bi bila, da bi Armstronga, če prizna, lahko kaznovali zaradi laganja pod prisego.

Pred leti je namreč v tožbi proti sponzorju SCA Promotions pod prisego pričal, da nikoli ni jemal nedovoljenih sredstev. Zaradi tega bi lahko pristal tudi v zaporu. Odvetnik Herman je dodal, da se bo z Armstrongom pogovoril, potem ko se ta vrne iz Havajev, kjer preživlja čas z družino. »Dobro mu gre. Vsaj za človeka, ki so mu uničili življenje. Vendar je zelo močan, « je novinarju Michaelu S. Schmidtu še povedal Herman.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ