Armstrong razmišlja o priznanju?

Armstrong razmišlja o priznanju?
04.01.2013 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani časopisa NY Times so se razpisali o tem, da naj bi Lance Armstrong razmišljal, da bi priznal jemanje nedovoljenih poživil v času njegovih največjih uspehov.
Na spletni strani pišejo, da naj bi Armstrong svojim sodelavcem in tudi nekaterim ljudem, ki se borijo proti dopingu v športu povedal, da je pripravljen javno priznati jemanje nedovoljenih poživil v času njegove kariere. To naj bi storil zato, ker si še vedno želi nastopati na nekaterih triatlonih, tekih in ostalih tekmovanjih, na katerih po izrečeni kazni ne sme več.

»O tej temi mora Lance Armstrong govoriti sam, « je ostal skrivnosten Armstrongov odvetnik Tim Herman. Na spletni strani še pišejo, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da Armstrong resno razmišlja o tem potezi, po nekaterih informacijah naj bi se nesojeni zmagovalec sedmih dirk po Franciji celo že srečal s Travisom Tygsrtom. Torej človekom, ki je poskrbel, da so Armstrongu odvzeli vse dosežke po letu 1998.

Armstrong naj bi se srečal tudi s predsednikom Svetovne protidopinške agencije Davidom Howmanom. Te govorice pa je prej omenjeni Herman že zanikal. Armstrong bi si s priznanjem zmanjšal doživljenjsko prepoved nastopanja, a ta bi se lahko zmanjšala na osem ali štiri leta prepovedi. Na krajšo kazen zdaj 41-letni Armstrong ne more upati. A največja težava naj bi bila, da bi Armstronga, če prizna, lahko kaznovali zaradi laganja pod prisego.

Pred leti je namreč v tožbi proti sponzorju SCA Promotions pod prisego pričal, da nikoli ni jemal nedovoljenih sredstev. Zaradi tega bi lahko pristal tudi v zaporu. Odvetnik Herman je dodal, da se bo z Armstrongom pogovoril, potem ko se ta vrne iz Havajev, kjer preživlja čas z družino. »Dobro mu gre. Vsaj za človeka, ki so mu uničili življenje. Vendar je zelo močan, « je novinarju Michaelu S. Schmidtu še povedal Herman.
Značke: Cestno
Komentarji
Sergej_Pomurje 05.01.2013 09:41

Naj lepo napiše knjigo z vsemi imeni in transakcijami pa se bo tudi zaradi krivega pričanja hitro dogovoril. To bo pustolovsko branje in mnogi fukcionarji se bodo premetavali v posteljah, če se že ne. Film seveda sledi. To bo kolesarki dogodek stoletja.

kuki12 05.01.2013 10:07

Ja, fant zna v svojih izjavah zagotovo razkriti marsikatero nečedno dejanje kolesarjev. V primeru, da napiše knjigo, bi se le ta brala, kot najboljša kriminalka. V večernih urah pa bi pri nekaterih funkcionarjih in kolesarjih namesto sna, prišla nočna mora. Menim, da bo še pestro in zanimivo v tej "never ending story".

maticek 05.01.2013 11:28

He, he, zej bo pa UCI mogu kej Lancu nakazat, da bo tiho...

malijurek 05.01.2013 12:34

Valda, komu se da poslušat, da te nekdo tako pocenjuje:)?

bajsi 05.01.2013 17:08

ma spet bučke novinarske, nič on ne razmišlja o kakšnem priznanju, nima zakaj.

DusanK 05.01.2013 20:51

Spet ena kost za glodat.
Dva meseca nazaj je dec razmišljal o tem, da bi nedolžnost dokazoval z detektorjem laži.
www.bicikel.com/novice/8033/a rmstrong_na_detektor_lazi_.htm l

andrej74 05.01.2013 23:57

    

   smeh
         

kv_mozart 06.01.2013 05:27

Kjer je dim, je tudi ogenj. Bogati donatorji organizacije Livestrong zahtevajo vrnitev donacij ali pa priznanje jemanja nedovoljenih sredstvev in njegovo izpoved.

andrej74 06.01.2013 06:58
@kv_mozart:

Kjer je dim, je tudi ogenj. Bogati donatorji organizacije Livestrong zahtevajo vrnitev donacij ali pa priznanje jemanja nedovoljenih sredstvev in njegovo izpoved.


Ti si verjetno del tega sistema, ki se je tako odločil in operiraš s podatki, tako rekoč iz prve roke.smeh

Zajebanec 06.01.2013 09:35

to so spet novinarske race,tile bedaki morajo nekaj pisat zaradi naklade...kaj pa bi naj priznal,če pa ga nikoli niso uradno dobili...kul

kuki12 06.01.2013 10:22
@Zajebanec:

to so spet novinarske race,tile bedaki morajo nekaj pisat zaradi naklade...kaj pa bi naj priznal,če pa ga nikoli niso uradno dobili...kul

Res je. To je blo sam včasih, ko ti je gorel rekelc, seveda od pendreka, pa so priznal. Mislim, da bo zadeva še filmsko zanimiva. Mal bo še potrebno počakat, da pride pomlad, mislim, da prihajajo novi boji. 

ZooTv 09.01.2013 02:20

17. januar 2013 bo šel v zgodovino kot dan, ko se je Lance izpovedal - in to v stilu, na Oprah nedolžen

 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ