Assos rešuje prihodnost ekipe NTT Pro Cycling

Assos rešuje prihodnost ekipe NTT Pro Cycling
19.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Švicarsko podjetje Assos, ki izdeluje visokotehnološka kolesarska oblačila, bo povečalo svoj sponzorski vložek v ekipo in na ta način zagotovilo, da bo ekipa Douga Ryderja ostala del svetovne serije.

Saga s sponzorstvom ekipe NTT Pro Cycling se vleče od konca septembra, ko je japonsko podjetje NTT napovedalo, da po nedavno končani sezoni 2020 končuje sodelovanje s kolesarsko ekipo Douga Ryderja.

V zahtevnih časih za globalno ekonomijo se je Ryder znašel v položaju, ko je moral v dobrem mesecu dni poiskati novega glavnega sponzorja. Spet bo večji vložek v južnoafriško ekipo namenila fundacija Qhubeka, ki promovira kolesarjenje v Afriki, bila pa je med glavnimi sponzorji že ob nastanku ekipe leta 2011.

Ob prihodu NTT-ja so se pri Qhubeki umaknili v ozadje, zdaj naj bi spet postali glavni sponzor, ekipa pa bo imela skoraj zagotovo v imenu tudi Assos, poročajo italijanski in britanski mediji. Švicarsko podjetje bo povečalo svoj vložek v ekipo, s katero so sodelovali v minuli sezoni, in na ta način zagotovila, da bo ekipa tudi v naslednji sezoni ostala del svetovne serije. Pri Assosu so se dolgo izogibali sponzorstvom profesionalnih ekip, opremljali so le švicarsko reprezentanco, v zadnjih letih pa so nekoliko omilili svoj pristop in očitno se bodo v letu 2021 podali v klasično polje kolesarskega marketinga prek imena profesionalne ekipe.

Ryder in vodilno osebje ekipe že nekaj časa intenzivno sestavljajo ogrodje ekipe za naslednjo sezono, na trgu pa je še dovolj kolesarjev iz svetovne serije po propadu CCC Pro Teama da mest ne bo težko zapolniti. Ovira bo njihov proračun, po poročilih se bo gibal okrog 8 milijonov evrov, kar bo precej manj od konkurence in več kot petkrat manj, kot naj bi znašal proračun Ineosa.

Kolesarjem naj bi bile povečini ponujene minimalne pogodbe, ki za tekmovalce v svetovni seriji znašajo 38 000 evrov letno, bolje bodo plačane le glavne zvezde. Domenico Pozzovivo je že potrdil, da ostaja v ekipi, če bo preživela, ostal naj bi tudi Victor Campenaerts, podpis Giacoma Nizzola je skoraj gotov, v ekipi pa ostajajo tudi Južnoafričani Jay Thomson, Reinardt Janse van Rensburg in Nic Dlamini.

Pogovarjajo se še z nekaterimi večjimi imeni, Simon Clarke naj bi bil blizu prihodu, zanimanje pa naj bi obstajalo tudi za podpis pogodbe s Fabiem Arujem, ki je v pogovorih z ekipo Vini Zabu.

Zdaj je že skoraj povsem gotovo, končna potrditev naj bi prišla še ta teden, da se je vztrajnost Dougu Ryderju izplačala in da bo njegova ekipa res na cesti tudi v letu 2021. A delo zdaj še zdaleč ni končano, kmalu bo potrebno poiskati tudi dodatne sponzorje, ki bodo lahko zagotovili trajnejšo finančno stabilnost ekipe, ki je del svetovne serije od leta 2016.





Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ