Astana: Vse za Nibalija in rumeno majico

Astana: Vse za Nibalija in rumeno majico
09.01.2014 AVTOR: D. Z.
V bližini Brescie, v Villi Fenarolli so predstavili kazahstansko Astano. Kapetan Vincenzo Nibali je bil jasen. Po zmagi na Giru želi dobiti še Tour de France. Na predstavitvi tudi trije Slovenci.

Kolesarji Astane v sezoni 2014
Borut Božič, Jani Brajkovič, Valerio Agnoli, Fabio Aru, Aleksander Dajčenko, Danil Fominik, Jakob Fuglsang, Enrico Gasparotto, Francesco Gavazzi, Andrej Grivko, Dimitrij Gruzdev, Andrea Guardini, Jacopo Guarnieri, Evan Huffman, Maksim Iglinski, Valentin Iglinski, Arman Kamišev, Tanel Kangert, Fredrik Kessiakoff, Mikel Landa, Aleksej Lucenko, Dimitrij Muravjev, Vincenzo Nibali, Michele Scarponi, Paolo Tiralongo, Ruslan Tleubajev, Alessandro Vanotti, Lieuwe Westra in Andrej Zeits.

Glavni mož ekipe Aleksander Vinokurov je za predstavitev Astane izbral prav posebno lokacijo. Vilo na obrobju Brescie.

Prav tisto vilo, v kateri so 26. maja lani kolesarji Astane proslavljali zmago Vincenza Nibalija na dirki po Italiji.

"Lani smo s skupnimi močmi prišli do zmage na Giru. Ni bilo lahko. A naša predanost in motivacija ta bili nagrajeni z zmago v Brescii. Zato je še posebna čast, da lahko danes tukaj razkrijem, da je naš naslednji izziv Tour de France 2014," je dejal Aleksander Vinokurov.

Seveda bo glavni adut Astane Vincenzo Nibali. Italijan je požel tudi največ pozornosti. Po lanski zmagi na Giru, pa se bo zdaj posvetil pripravam na Tour de France.

"To je prvi cilj. Program smo sestavili tako, da bom na startu v Leedsu v najboljši možni formi," je najprej dejal Vincenzo Nibali.

29-letni Italijan že v petek potuje na dirko po Argentini, kjer bo začel tekmovalno sezono. Sicer pa je v Astani kar devet italijanskih kolesarjev.

Na predstavitvi so bili tudi trije od štirih Slovencev, ki so člani Astane. Gorazd Štangelj opravlja vlogo športnega direktorja, Borut Božič in Jani Brajkovič pa se optimistično ozirata proti sezoni 2014. Četrti član je še maser Murn.

Brajkovič je potrdil, da bo letos nastopil na dirki po Italiji, kjer bo pomočnik Micheleja Scarponija. Njegov nastop na dirki po Franciji pa je še vprašljiv in odvisen od pripravljenosti po Giru.

Borut Božič pa je poudaril, da je zapestje povsem pozdravljeno in da želi spet blesteti na belgijskih enodnevnih klasikah, medtem ko tritedenske dirke zaenkrat nima v programu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ