Belgijski čudežni deček spet nepremagljiv

Belgijski čudežni deček spet nepremagljiv
27.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Remco Evenepoel je bil favorit za zmago tudi na mladinski cestni dirki. Na koncu je po uspehu v vožnji na čas oblekel še drugo mavrično majico v Innsbrucku.

Mladinci in mladinke so otvorili drugi del svetovnega prvenstva. Seveda govorimo o tem, da so se zdaj v Innsbrucku začele cestne preizkušnje. Mladinci so morali premagati 127 kilometrov dolgo dirko. Startali so v Kufsteinu in po dobrih 80 kilometrih vstopili na zaključne, olimpijske kroge. Prepeljati so morali dva. Že na startu je bilo jasno, da med 159 kolesarji izstopa Remco Evenepoel, ki letos dobi skorajda vsako dirko, na kateri nastopi. Pred dnevi je postal svetovni prvak v vožnji na čas, zdaj ga je čakal nov izziv.

Na startu sta bila tudi Aljaž Omrzel in Anže Skok, ki pa dirke nista dokončala. Predvsem Nemci so bili zelo aktivni. Tik pred začetkom vzpona Gnadenwald je prišlo do padca. Vpleten je bil tudi Evenepoel, ki pa je imel dovolj časa in moči, da je lahko zamenjal kolo, potem pa ujel vodilne, pa čeprav so Italijani in Nemci krepko pospešili. Na vzponu in potem dokončno na spustu je nadoknadil več kot dve minuti zaostanka. V ospredju sta ostala samo Piccolo in Mayrhofer. Evenepoel je iz ozadja prvič napadel, a mu sprva ni uspelo.

Ob prvem vzpenjanju proti skakalnicam sta imela ubežnika vsega pol minute prednosti. 40 kilometrov pred ciljem pa je Evenepoel spet napadel in sledili so mu lahko le redki. 29 kilometrov pred ciljem se je predal Karel Vaček, Mayrhofer pa je Belgijcu še lahko sledil vse do 19 kilometrov pred ciljem. Potem se je zgodba končala. Evenepoel je spet pospešil in proti cilju nadaljeval sam. Veselil se je nove prepričljive zmage. “Naslednje leto bom profesionalec, tako da se moram še veliko naučiti, saj kolesarim šele leto in pol. Videli bomo, kaj mi bo prinesla prihodnost,” je po prihodu na cilj dejal svetovni prvak:

“Moje sanje so tritedenske dirke, vendar je do tam še zelo dolga pot. Še vedno sem mlad in čaka me dolga pot. Trdo bomo delali, in upam da bom dobil eno izmed tritedenskih dirk.” Konkurenci je preostal boj za preostali dve medalji. Marius Mayrhofer je z zaostankom 1:25 osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Alessandro Fancellu. Zaostal je za 1:38, tako kot četrti Alexandre Balmer. Ostali so zaostali za več kot tri minute.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ