Bernard Hinault: Konec leta se upokojim

Bernard Hinault: Konec leta se upokojim
07.03.2016 AVTOR: D. Z.
Legendarni Francoz, petkratni zmagovalec dirke po Franciji Bernard Hinault je naznanil, da se bo po tej sezoni tudi uradno upokojil.
Bernard Hinault je znan po petih zmagah na dirki po Franciji. Na tej preizušnji je dobil tudi 28 etap. Trikrat je bil najboljši na italijanskem Giru, enkrat pa na španski Vuelti, na kateri je dobil sedem etap. Leta 1980 je osvojil naslov svetovnega prvaka, dvakrat je dobil klasiko Liege-Bastogne-Liege, dvakrat dirko po Lombardiji in dvakrat Valonsko puščico. Potem so tu še zmage na klasikah Pariz-Roubaix, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race … V zadnjih letih pa sodeluje z agencijo ASO, ki organizira tudi dirko po Franciji.

Na tej dirki je Hinault vsako leto prisoten, saj se po vsaki etapi pojavi na odru za zmagovalce in najboljšim podeli nagrade. Očitno pa tega ne bo več počel. To je potrdil za TV Europe. »Naslednji Tour de France bo moj zadnji. Ob koncu leta bom zaključil sodelovanje z agencijo ASO, « je dejal 61-letni Bernard Hinault. Da sprejme tako odločitev se je odločil, ker bi več časa rad preživel z družino: »Naveličan? Nikoli! Malce več bom smučal, pomagal bom  sinu v njegovi kolesarski trgovini v Saint Malu, pa še s kolesom se bom kdaj zapeljal z družino. « Obljubil pa je, da bo v letu 2017 vendarle naredil izjemo. Prisoten bo na startu Toura, ki bo v nemškem Dusseldorfu.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ