BIKE TRANSALP se začenja v avstrijskem Imstu

BIKE TRANSALP se začenja v avstrijskem Imstu
16.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
400 dvojic se bo podalo na devetnajsto izvedbo sedemdnevne etapne dirke Transalp.

Skupno bodo premagali 520 kilometrov in 17.736 višinskih metrov  vse od Imsta v Avstriji do Arca na severu Gardskega jezera. Zasedba bo tako kot vedno na Transalpu, izredno pisana – Nemci, Italijani, Belgijci, Nizozemci, Švicarji in Avstrijci so zastopani v največjem številu. Pod startni lok se bodo podali tudi kolesarji iz Nove Zelandije, Južno Afriške Republike, ZDA, Kolumbije, Mehike, Indije in celo iz Nepala.

Najbolj številčno zastopana je kategorija master (skupaj vsaj 80 let), 150 takšnih dvojic se bo podalo na prvo etapo. V kategoriji men se  bo za najvišja mesta udarilo 125 dvojic, med katerimi bo tudi ekipa Bicikel.com prek Alp z Matejem Kainzem in Primožem Lindičem. Petdeset dvojic je prijavljenih v kategoriji grand master (skupaj vsaj 100 let) kot tudi v kategoriji mešanih ekip. Med grand masterji na startu tudi Peter Vesel, skupaj z Nemcem Thorstenom Dammom. V kategoriji ženskih dvojic pa se bo za najvišjo stopničko potegovalo tudi 30 predstavnic nežnejšega spola.

Obetajo se nam zanimivo dvoboji med najboljšimi, kot tudi tisti dvoboji samega s seboj v ozadju. Etapna dirka je daleč od tega, da bi bila lahka. Četudi si za cilj zadaš to, da jo odpelješ. Je preizkušnja za telo, um in kolo. In je preizkušnja medsebojnega sodelovanja. Komu bo uspelo zmagati, kakšne prigode se bodo dogajale, zgodbe, ki se bodo znova pisale ter kdo bo srečno prispel do končnega cilja v Arcu … od etape do etape. 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ