Biološki potni list: UCI in WADA opustila primer proti Romanu Kreuzigerju

Biološki potni list: UCI in WADA opustila primer proti Romanu Kreuzigerju
05.06.2015 AVTOR: D. Z.
Vsekakor gre za zanimiv preobrat. UCI inWADA sta sporočila, da sta opustila primer proti Romanu Kreuzigerju.

Spomnimo. Roman Kreuziger se je moral braniti zaradi nepravilnosti v Biološkem potnem listu. Kreuziger je naredil vse – opravil je celo poligraf – a zdelo se je, da se zaslišanju na Mednarodnem športnem razsodišču ne more izogniti. Pa je danes prišlo sporočilo, v katerem je med drugim pisalo: »UCI in WADA sta v skladu s pravili prišla do zaključka, da v tem trenutku nimata osnove, da bi nadaljevala s procesom. Zato so se odločili, da umaknejo pritožbo. «

Sicer pa je novica o nepravilnostih izbruhnila junija lani, tako da je Roman Kreuziger v zadnjem trenutku ostal brez nastopa na dirki po Franciji, nepravilnosti v Biološem potnem listu pa so se nanašale na obdobje med marcem 2011 in avgustom 2011 ter med aprilom 2012 in junijem 2012. Takrat je bil član Astane. Predsednik UCI Brian Cookson je kasneje poudaril, da so v tem primeru zaznali hude anomalije.

Septembra lani pa so Kreuzigerja pri Češkem olimpijskem komiteju oprostili. Kmalu zatem sta WADA (svetovna protidopinška agencija) in UCI poudarila, da se bosta pritožila na Mednarodno športno razsodišče. Zaslišanje naj bi bilo naslednji teden, medtem ko je Kreuziger letos že nastopil na dirki po Italiji. Danes pa je UCI umaknil pritožbo. »Od tega trenutka se lahko končno spet povsem posvetim mojemu delu, ne da bi se tudi podzavestno spraševal o moji prihodnosti. Zdaj je kar jasno, « je dejal Roman Kreuziger.

Kolesar Tinkoff Saxa je še dejal, da ima čisto vest in da je zadovoljen, da se je vse tako razpletlo: »Vesel sem, da je tega konec in zdaj čutim veliko olajšanje. To je bilo zelo težko obdobje. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali. Pripravljeni smo bili tudi na zaslišanje v Lozani, tak razplet pa je definitivno še boljši. « Pri Tinkoff Saxo so objavili krajše sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da so Kreuzigerju vseskozi verjeli in mu stali ob strani. Obenem so izpostavili, da bodo zadevo podrobneje komentirali, ko bodo seznanjeni z vsemi dejstvi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ