Bjarne Riis potrdil: Pripravljen na vrnitev ... a brez imen sponzorjev

Bjarne Riis potrdil: Pripravljen na vrnitev ... a brez imen sponzorjev
25.02.2016 AVTOR: D. Z.
Bjarne Riis je sklical napovedano novinarsko konferenco. Sicer je potrdil, da želi ustvariti ekipo ... a podrobnosti ni razkril.
Bahrajn ostaja skrivnost
Bjarne Riis in njegov poslovni partner Lars Seier Christensen sta na novinarski konferenci priznala, da načrtujeta ustanovitev World Tour ekipe za leto 2017. Prav veliko drugih podrobnosti pa nista razkrila, tako da so bili novinarji kar precej razočarani, saj se je v zadnjih dneh veliko govorilo o tem, da bo po vsej verjetnosti investitor prišel iz Bahrajna.

Princ Nasser bin Hamad Al Khalifa je namreč pred dnevi naznanil, da je pripravljen vložiti denar v vrhunsko ekipo, ki bi bila konkurenčna najboljšim. Zapisal je, da je že začel delati na tem. Riis pa na novinarski konferenci v Copenhagnu ni ne zanikal ne potrdil sodelovanja z Al Khalifo. Seier pa je govoril o tem, da bosta z Riisom ustanovila podjetje, in da bosta v različne projekte investirala pet milijonov evrov. Obenem naj bi podjetje razvilo različne posle, povezane s kolesarstvom.

Ekipa eden izmed projektov

Tako bi bila World Tour ekipa samo eden izmed projektov, ki sta si jih zastavila. Riisa so sicer povezovali s projektom iz Bahrajna, a očitno je pri tem naletel na hudo konkurenco ostalih menedžerjev, ki se borijo za denar. Riis zato ni hotel govoriti o denarju iz Bahrajna. Novinarje pa je opomnil, da bi lahko ta projekt uresničil šele leta 2018. »Trenutno delamo na tem, da bi našli najboljši način, kako ustvariti ekipo. Imamo več možnosti. Čutim, da sem pripravljen na vrnitev v ta šport. Želja je, motivacija tudi. Ne smem pa tega narediti za vsako ceno. Stvar mora biti inovativna in zanimiva, tudi s poslovnea vidika, « je dejal Bjarne Riis.

Zanima pa ga seveda samo prava ekipa, konkurenčna najboljšim. »Velika ekipa mora biti ustvarjena na pravi način. Pogovarjali smo s številnimi vlagatelji, o tem pa danes ne morem govoriti. Smo sredi serije pogajanj, kar pomeni, da lahko sestavimo ekipo, ki bo konkurenčna na najvišji ravni. Pripravljen sem se sprijazniti, da bi to lahko bilo leta 2018. Pomembno pa je, da bodo temelji pravi. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ