Blaža in Tanja z najboljšimi, Francozinja neulovljiva

Blaža in Tanja z najboljšimi, Francozinja neulovljiva
09.09.2012 AVTOR: D. Z.
V Saalfeldnu v Avstriji je bilo na sporedu svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu v disciplini olimpijski kros. V ženski konkurenci sta Blaž Klemenčič in Tanja Žakelj zasedli deseto oziroma 13. mesto.
Ženske predstavnice so morale premagati šest krogov, v vsakem izmed teh krogov sta bila  tudi dva daljša vzpona. Že takoj po startu se je med najboljše prebila Blaža Klemenčič, ki se je tudi v nadaljevanju vseskozi vozila med deseterico. V boju za zlato medaljo pa kmalu ni bilo več prave konkurence.

23-letna Francozinja Julie Bresset je spet prikazala izjemno predstavo in se na koncu veselila prepričljive zmage. Za njo se je boj za drugo mesto najprej odvijal med Dahlejevo in Spitzevo, a je Nemka v enem izmed spustov naredila napako in padla. Pot je morala nadaljevati peš, s kolesom na rami. Dahlejeva je z dirkanjem lahko nadaljevala in na koncu se je prebila do drugega mesta. Za Francozinjo je zaostala za minuto in 47 sekund.

Tretja je bila Američanka Georgia Gould, ki pa je ciljno črto prečkala več kot tri minute za zmagovalko. Blaža Klemenčič se je vseskozi odlično vozila, za nagrado pa si je privozila odlično deseto mesto. Zaostala je za dobre štiri minute. Pol minute počasnejša je bila Tanja Žakelj, ki je zasedla 13. mesto. Slovensko reprezentanco je zastopala tudi Ana Zupan, ki pa je odstopila.

Švicarska prevlada
Moški olimpijski kros pa je minil v popolni prevladi Švicarjev. Nino Schurter je postal nov svetovni prvak. Po uri in 40 minutah dirkanja je za slabe pol minute ugnal Lukasa Fluckigerja in za 51 sekund Mathiasa Fluckigerja. Četrti Julien Absalon je zaostal za dobro minuto, peti pa je bil še en Švicar, in sicer Fabian Giger.

Olimpijski prvak Jaroslav Kulhavy je s štirimi minutami in sekundo zaostanka zasedel 13. mesto. Slovensko reprezentanco sta zastopala dva predstavnika. Matej Lovše je prevozil pet krogov in je bil 78. Miha Halzer pa dirke ni končal.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ