Blaža pred Londonom: "Vem, da sem v dobri formi."

Blaža pred Londonom: "Vem, da sem v dobri formi."
28.07.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
Nino Scurter in Gunn-Rita Dahle Flesjaa sta prepričljiva zmagovalca zadnje dirke v krosu za svetovni pokal v Val d'Iseru.

Dirka na ogled na RedBull TV, kjer si lahko jutri ogledate še v živo finalnovožnjo spusta od 14:15 do 16:20, na kateri bodo nastopili Zarja Černilogar, Žiga Pandur, Nejc Rutar, Miran Vauh, ki jim je uspel preboj skozi kvalifikacije na finalen nedeljski nastop.


Svetovni pokal, končna razvrstitev kros ženske

1 Catharine Pendrel (Can) Luna Pro Team 1290 točk
2 Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Nor) Multivan Merida Biking Team 1048 točk
3 Katerina Nash (Cze) Luna Pro Team 954 točk
4 Julie Bresset (Fra) BH - SR Suntour - Peisey Vallandry 950 točk
5 Georgia Gould (USA) Luna Pro Team 893 točk
15 Blaza Klemencic (Slo) Felt Oetztal X - Bionic Team 450 točk
21 Tanja Zakelj (Slo) Salcano Factory Team 361 točk


Svetovni pokal, končna razvrstitev kros moški
1 Nino Schurter (Swi) Scott - Swisspower MTB Racing Team 1200 točk
2 Burry Stander (RSA) Specialized Racing 1058 točk
3 Jaroslav Kulhavy (Cze) Specialized Racing 865 točk
4 Marco Aurelio Fontana (Ita) Cannondale Factory Racing 830 točk
5 José Antonio Hermida Ramos (Spa) Multivan Merida Biking Team 797 točk

Val d'Isere je bil letos prvič prizorišče dvojčka (krosa in spusta) za svetovni pokal za gorske kolesarje. Za nekatere gorske kolesarje je bila to hkrati tudi zadnja večja preizkušnja pred olimpijskim nastopom, spet drugi so jo ravno zaradi Londona raje izpustili. Ena izmed njih je tudi Tanja Žakelj, ki zaradi tehničnih težav na državnem prvenstvu ni mogla meriti moči z Blažo Klemenčič. Tanja s pripravami nadaljuje na domačih enoslednicah v gozdovih Črnega vrha. Priprave potekajo po načrtih vse do petka 3.8. ko se bo tudi sama odpravila proti Londonu - na svoj prvi olimpijski nastop.

Blaža Klemenčič je bila edina slovenska predstavnica na zadnjem krosu za svetovni pokal, ki pa ga je končala na (zanjo v tej sezoni) skromnem 29. mestu, a vseeno s tem osvojila nekaj točk za svetovni pokal, v katerem je letos na 15. mestu, Tanja Žakelj pa je v prvem letu dirkanja v elitni konkurenci zbrala dovolj točk za končno 21. mesto. Blaža se je takoj po padcu zapletla v padec in v nadaljevanju ni več našla pravega ritma: "Ta rezultat si moram izbiti iz glave. Vem, da sem v dobri formi in to lahko čez dva tedna dokažem na olimpijskih igrah."

Obe sta z mislimi že pri olimpijskem nastopu, v katerega se bo nekoliko bolj sproščeno podala Blaža Klemenčič, saj bo nastopila na svojih drugih olimpijskih igrah. Na zadnjih je osvojila 23. mesto.

Ženski olimpijski nastop bo še posebno zanimiv, saj bo glede na vrhunsko pripravljenost krojila mesta za medalje že kar legendarna Gunn-Rita Dahle Flesjaa, kar je potrdila z današnjo zmago pred Julie Bresset in tretje uvrščeno Annie Last.

Med moškimi gorskimi kolesarji je najbolje opravil s spolzkim terenom Nino Schurter (to je že hkrati četrta zmaga v svetovnem pokalu letos) pred Lukasom Flueckigerjem in Marcom Fontanom. Kot je za Nina značilno, je začel na vso moč od samega starta. Po dirki je dejal, da je pritiskal še bolj, ker nista z njim iz prve vrste startala Julien Absolon in Burry Stander. S to zmago je Nino tudi nepričakovano zmagal v svetovnem pokalu, saj je Julien Absolon zaradi tehničnih težav odstopil in ni končal dirke ter tako na zadnji dirki ni osvojil točk za svetovni pokal, Jaroslav Kulhavy pa odpeljal slabšo vožnjo v letošnjem svetovnem pokalu. Nino ravno tako kot Gunn-Rita potuje v miru in z velikimi pričakovanji v London na olimpijski nastop.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ