Blaža: Taktika slediti Tanji in v zadnjem krogu napasti! Tanja: Spredaj prvih 6 krogov!

Blaža: Taktika slediti Tanji in v zadnjem krogu napasti! Tanja: Spredaj prvih 6 krogov!
08.07.2013 AVTOR: D. Z.
Blaža Klemenčič je na državnem prvenstvu v Kočevju ubranila naslov prvakinje v olimpijskem krosu. Premagala je večno tekmico Tanjo Žakelj.

Blaža Klemenčič: Tekma se je odvijala po pričakovanjih
»Taktika je bila, da Tanji sledim in jo v zadnjem krogu napadem. Tekma se je odvijala točno tako, kot sem pričakovala, « je priznala Blaža Klemenčič. In res. Ženske predstavnice so morale premagati sedem krogov.

Med njimi je takoj po startu prišlo do selekcije in v ospredju sta pričakovano ostali samo še Blaža Klemenčič in trenutno vodilna v svetovnem pokalu, pa tudi evropska prvakinja Tanja Žakelj. Slednja je večji del dirke narekovala ritem, medtem ko ji je Blaža vseskozi sledila.

Tanja Žakelj: Vozila sem svojo dirko
»Spredaj sem bila prvih šest krogov. Blaža je napadla v zadnjem krogu. Pač. Prevzela sem to breme vodilne v svetovnem pokalu in breme evropske prvakinje. Narekovala sem visok tempo, « je odločitev, da narekuje ritem pojasnil Tanja Žakelj, ki je še dodala:

»Vozila sem svojo dirko. Narekovala sem visok ritem od začetka dirke. Nekaj dela sem imela s prehitevanjem fantov. Na Blažo se posebej nisem ozirala. Pokazala sem, kar je po naporni sezoni še ostalo v nogah. Lahko sem zadovoljna. Mislim pa, da mora biti zadovoljna tudi publika, saj sva priredile boj na ravni svetovnega pokala. Res je bilo čudovito dirkati. «

Tanja Žakelj: Preprosto ni šlo hitreje
A Klemenčičeva je najboljše prihranila za konec. Kmalu po začetku zadnjega kroga, na prvem vzponu je odločno napadla in se otresla tokrat favorizirane Tanje Žakelj, ki je po dirki pošteno priznala:

»Preprosto ni šlo hitreje. Blaža je napadla na prvem vzponu. Jaz sem ji sledila, kolikor sem ji lahko. Mogoče sem se ji v tehničnih odsekih približala, na vzponih pa sem izgubljala. Videla sem, da tudi njej ni lahko. Pač. Glava dol in kakor sem lahko, sem ji sledila. Vendar se ni izšlo. Tokrat je bila močnejša. «

Blaža Klemenčič po bolezni: Vesela, da sem premagala najboljšo na svetu
In Blaža Klemenčič je lahko ubranila naslov državne prvakinje. A ta zmaga je bila vendarle nekaj posebnega. Še posebej zato, ker se vrača po slabem obdobju, ki ga je zaznamovala tudi bolezen:

»Glede na to, da sem zdaj končno zdrava in da lahko treniram, sem vesela, da mi je tudi na tekmah steklo. Veliko časa nisem mogla normalno trenirati, zdaj pa lahko dobro dirkam. Ta naslov mi pomeni precej več kot lanski. Tanja je Letos celo sezono dobra, tako da sem lahko zelo vesela, da sem premagala najboljšo na svetu. Letos je bila Tanja večji favorit kot jaz. Vendar sem verjela vase. «

Tanja Žakelj: Vsako drugo mesto je poraz
Tanja Žakelj je takoj po prihodu v cilj nasmejana pozdravila zveste navijače in poudarila, da je zares vesela, da se Klemenčičeva vrača na vrh:

»Vsako drugo mesto je poraz. S tem se lahko vsi strinjamo. Poraz na državnem prvenstvu mi ni ravno po volji, vendar me veseli, da je tudi Blaža v vzponu. Da sva obe zelo močni in da nekako ženeva gorsko kolesarstvo v sloveniji naprej. Moja prirpavljenost rahlo pada. Zdaj sledi nekaj počitka in razbremenitve. Potem pa začnem trenirati in razmišljati o drugem delu sezone. «

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ