Bo Jonas Vingegaard nastopil na Touru?

Bo Jonas Vingegaard nastopil na Touru?
30.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kako in koliko že trenira Jonas Vingegaard? Bo na startu prihajajoče dirke po Franciji? Če bo, se bo lahko boril za tretjo zaporedno zmago? Oglasil se je njegov trener.

“Veliko časa je preživel na vzponih in spustih na Majorki. Končno je bil prvič tudi resnično nekoliko hitrejši. Šlo pa je bolj zato, da je trenira v prijetnejših vremenskih razmerah, in da ima poleg treningov ob sebi tudi družino,” je dejal Vingegaardov trener Tim Heemskerk.

Jonas Vingegaard je na začetku aprila padel in se hudo poškodoval na dirki po Baskiji. Na istem ovinku so padli še mnogi. Tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel, pa Jay Vine, ki bo lahko šele začel s treningi. Vingegaard naj bi med drugim imel tudi pnevmotoraks. Po več kot 30 dneh je objavil video posnetek, na katerem je dejal, da je prvič tudi zunaj na kolesu. Potem pa je odšel na Majorko.

Tudi njegov trener, že omenjeni Tim Heemskerk je poudaril, da na Danskem preprosto ne more opraviti tako dobrih treningov, kot v za to primernejših krajih. Zdaj je tudi že zaključil treninge na Majorki in je odšel na višino v Tignes. Tam je zaenkrat sam, kasneje pa se mu bodo pridružili kolegi, ki bodo najprej odpeljali dirko po Dofineji. Gre za dirko, ki jo je lani dobil, letos pa tam prav zaradi okrevanja po poškodbi ne bo mogel nastopiti.

“Upam, da bo lahko treniral s preostalo ekipo, ko ta pride v Tigne po odpeljani dirki po Dofineji. Upam, da bo že lahko bil del ekipe,” je še dejal Heemskerk. Danec, tudi zmagovalec zadnjih dveh dirk po Franciji, se bori s časom in želi nastopiti na Touru. A trener zaenkrat še ne želi, očitno tudi niti ne more še odgovoriti na vprašanje, če bomo Vingegaarda videli na startu v Firencah:

“Nismo se še odločili. Za Jonasa sta najpomembnejša dneva danes in jutri.” Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah, končala pa izjemoma v Nici. Zadnji dan bo na sporedu posamična vožnja na čas. Predvsem zadnji dnevi Toura so tudi zelo zahtevni. Vingegaard bi napadal tretjo zaporedno zmago na največji etapni preizkušnji. Tretjo zmago bo lovil tudi Tadej Pogačar. Med največje tekmece pa spadata Primož Roglič in Remco Evenepoel.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ