Bo Roglič nadaljeval z dirko?

Bo Roglič nadaljeval z dirko?
15.08.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Padec Primoža Rogliča v 4. etapi dirke po Dofineji je bil očitno hujši, kot se zdi. Iz ekipe sporočajo, da se bodo jutri odločili, če bo nadaljeval z dirko.

"Primož je hudo padel. Najprej je bil kar nekoliko v šoku, vendar pa si je na srečo hitro opomogel in se je uspel soočiti z bolečino. Etapo je uspel končati v ospredju. Zdaj moramo oceniti njegove poškodbe in videti, kakšno bo stanje zjutraj. Kljub težavam smo odpeljali dobro etapo, a te težave so zdaj v ospredju."

To je dejal športni direktor Jumba Visme Grischa Niermann. Primož Roglič je najprej sedel v avtomobil, potem pa ob pomoči Wouta Van Aerta vendarle nadaljeval z dirko. "Ustavil sem se na mali potrebi in Primož je takrat bil še pred mano. Ko pa sem se vračal v glavnino, so vsi avtomobili stali na mestu. Najprej sem mislil, da bo odstopil," je dogajanje opisal Van Aert:

"Rekel sem mu, pridi, nadaljujva. Ko sva ujela glavnino, sem takoj videl, da je vse v redu, in da je pripravljen na dirko. To je bilo lepo videti. Je velik šampion. Kljub odrgninam je nadaljeval in ohranil fokus na svoje delo." Roglič je na cilj prišel na desetem mestu in je obdržal rumeno majico. Predvsem pa ni izgubil časa proti najbližjemu kolesarju v skupnem seštevku Thibautu Pinotu.

"Primož vsaj časa ni izgubil, kar je dobro. Upam, da ne bo imel prehudih posledic in bomo jutri lahko dokončali delo," pa je dodal Tom Dumoulin. Prav Jumbo Visma je že v prvem delu dirke izgubila Stevena Kruijswijka, ki je padel in si izpahnil ramo. Padel je na spustu s prvega prelaza dneva Col de Plain Bois. Prvi del spusta je bil v katastrofalnem stanju, na kar je opozoril tudi Dumoulin:

"Sramota. Celoten spust je bil zapleten, a prva dva, trije kilometri so bili polni peska, lukenj. Huda strmina je bila. Da še vedno take odseke uvrščajo na traso … Zelo sem jezen. Kaj takega na dirki ne bi smelo biti. Vedeli smo, da bo zapleten spust, a z ekipami se boriš, da bi spust začel prvi. Bili smo vodilni, a kolesarji Grupame so na vrhu sprintali, da bi prevzeli vodstvo. Na spustu pa je preprosto zdrsnil."

Član Groupame FDJ Thibaut Pinot je potrdil, da je bil nad spustom presenečen: "Junija smo si ogledali ta del spusta, vendar pa smo predvidevali, da ga bodo do dirke popravili, ker je bil res v slabem stanju." Očitno ga niso. Kruijswijkov nastop na Touru je tako pod vprašajem, o Rogličevem stanju pa bo več jasnega jutri, ko bo na sporedu zadnja etapa, ki pa bo ravno tako nadvse zahtevna in bo vsekakor lahko prinesla veliko sprememb.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ