Bo z osmimi kolesarji Tour bolj zanimiv?

Bo z osmimi kolesarji Tour bolj zanimiv?
07.12.2015 AVTOR: D. Z.
Direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme je naklonjen ideji, da bi na tritedenskih dirkah eno ekipo zastopalo osem kolesarjev, in ne devet, kot trenutno. Kaj pa o terorističnih napadih?

Mednarodna kolesarska zveza je nedolgo nazaj predstavila predlog sprememb v kolesarstvu. A ta predlog so med drugim zavrnili tudi organizatorji dirk. Tem predseduje direktor dirke po Franciji Christian Pruhdhomme. Med predlogi je bil tudi predlog, da bi na tritedenskih dirkah v eni ekipi nastopalo osem in ne več devet kolesarjev. Očitno pa to idejo podpira tudi Prudhomme. To je potrdil tudi za spletno stran velonews. Dejal je, da je v prvi vrsti najpomembnejša varnost kolesarjev.

»Upamo, da bodo dirke tako bolj odprte, da bodo manj kontrolirane s strani velikih ekip. Jasno je, da so nekatere ekipe dovolj močne, da lahko nadzirajo potek dirke. Če bi imele take ekipe enega kolesarja manj, potem bi to odprlo dirko. Morda bi s tem pomagali tudi manjšim dirkam, ki so velikokrat prikrajšane, saj imajo ekipe najboljše kolesarje na največjih dirkah, « je dejal Prudhomme.

Dodal je še, da bi tako ekipe tudi na manjših dirkah imele še boljše kolesarje: »Zdaj je to težko, če morajo take ekipe 18 kolesarjev odpeljati na dve pomembni dirki, če sta ti dve ob istem času. « Seveda pa so Prudhommu pri velonewsu postavili tudi vprašanje glede varnosti kolesarjev po terorističnih napadih v Parizu.

»Seveda bomo izboljšali nekatere zadeve. A mi nismo tisti, ki pišemo zakone. Kot organizatorji dirke do potankosti sledimo priporočilom vlade, še posebej pa ministrstva za notranje zadeve. Policija je naša najboljša zaveznica. Zaradu zaupnosti podatkov in zaradi zaščite države ne moremo izdati preveč podrobnosti o tem, kaj bomo naredili. Najbolj pomembno je, da še naprej živimo, kot smo doslej. To je najboljši odgovor na podobne grožnje, « je še zaključil Prudhomme.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ