Bodo Kolumbijci rešili Sky?

Bodo Kolumbijci rešili Sky?
15.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Italijanska Gazzetta delo Sport se je razpisala o tem, da naj bi Dave Brailsford našel novega glavnega sponzorja. Sky naj bi zamenjal kolumbijski Ecopetrol.

Veliko se govori o tem, kdo bi lahko nasledil Sky v prihodnji sezoni. Glavni mož ekipe Dave Brailsford išče novega vlagatelja, potem ko so iz Skyja – ta je zamenjal lastnika – sporočili, da v naslednji sezoni denarja ne bodo več vlagali v ekipo. Brailsford je z ekipo pripotoval tudi v Kolumbijo, kjer Sky s Froomom in Bernalom nastopa na dirki Tour Colombia.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi ta obisk Brailsford izkoristil za dogovarjanje z morebitnimi vlagatelji. Srečal naj bi se s kolumbijskim predsednikom Ivanom Duquejem in z glavnim predstavnikom Coldeportesa (Ministrstvo za šport) Ernestom Luceno. “Gre za sanje in za upanje, da nam lahko uspe,” je vse skupaj komentiral Ernesto Lucena: “Projekt bi nas stal okrog 30 milijonov evrov letno. Verjamemo, da bi to s pomočjo treh ali štirih mednarodnih podjetij lahko izpeljali. Tržna raziskava, ki so jo opravili pri Skyu kaže, da se investicija izplača.”

Sicer pa ima Sky v svojih vrstah trenutno tri Kolumbijce. Glavno ime je vsekakor izjemni Egan Bernal. Tu sta še Ivan Sosa in Sebastian Henao. V preteklosti je v tem moštvu nastopal tudi Rigoberto Uran, ki naj bi bil glavni pobudnik prej omenjenega sestanka. Eno izmed podjetij naj bi bil Ecopetrol. Ta je v 80-odstotni državni lasti. Njegov prihodek so v letu 2017 ocenili na 2,2 milijardi ameriških dolarjev. To bi pomenilo, da bi Kolumbijci, ki so še posebej v zadnjih letih postali prava kolesarska veleseila dobili tudi prvo World Tour ekipo.

Kaj pa komentar Brailsforda ob vseh govoricah? “O taki ekipi, kot je Sky, je brez dvoma vedno veliko govoric. Ko pa imaš tako pomembne sestanek, kot jih imamo trenutno mi, potem moraš spoštovati zaupnost vseh vpletenih.” Sicer pa Kolumbijci še čakajo na zmago na dirki po Franciji. V tujih ekipah pa blestijo številni Kolumbijci, prihajajo pa mnogi mladi.

Najbolj poznani so vsekakor Egan Bernal, Fernando Gaviria, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez, Alvaro Hodeg, Ivan Sosa, Sergio Henao, Sebastian Henao, Winner Anacona, Juan Sebastain Molano, Jhonatan Narvaez … V teh dneh pa številni navijači na dirki Tour Colombia dokazujejo, kako zelo radi imajo kolesarstvo in tako domače kot tuje zvezdnike. Ob cestah se jih je zbralo ogromno. Ekipni kronometer je dobila ekipa EF Education First, drugo etapo je dobil Jose Alvaro Hodeg, tretjo Juan Sebastian Molano, tretjo pa po napadu v samem zaključku Bob Jungels, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ