Bogdan Fink: Aprila bo znana trasa "Slovenije"

Bogdan Fink: Aprila bo znana trasa "Slovenije"
16.02.2019 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Adria Mobil

Bogdan Fink je na predstavitvi Adrie Mobil spregovoril o ekipi, ciljih, Marku Kumpu, pa tudi o dirki po Sloveniji. "Začeli smo drugi del priprava na dirko po Sloveniji."

Kolesarska sezona za kontinentalne ekipe se počasi začenja. Nekatere ekipe so že aktivne, slovenske bodo kmalu. Adria Mobil bo del ekipe za 18 dni poslala v Turčijo, kjer bodo kolesarji nastopili na dveh etapnih preizkušnjah. En del ekipe pa bo ostal doma, saj se bo sezona začela tudi na slovenskih cestah, po tradiciji bo uvod gostila Izola. Adria Mobil se je predstavila.

V ekipi je 11 članov, glavni mož vsega skupaj pa je Bogdan Fink, ki se ukvarja tudi z organizacijo dirke po Sloveniji, tako da je, kar se tiče članske ekipe, večji del nalog zaupal novi pridobitvi Branku Filipu. "V prvi vrsti je letos cilj lov na dobre rezultate, zmage. Adria Mobil je že dlje časa najboljša ekipa v tem prostoru in to poskušamo tudi obdržati," je dejal Bogdan Fink.

"V prejšnjih letih sta bila morda po dva kolesarja, ki sta bila sposobna zmagati. Zdaj pa je nabor tekmovalcev, ki lahko zmagajo malce večji."

Seveda je navdušen, da je v ekipo spet prišel tudi sprinter Marko Kump. Leta 2015 - to je bila sanjska sezona za Adrio Mobil - je dosegel kar 18 zmag. Vrnil pa se je tudi David Per, ki je dve leti vozil za Bahrain Merido. "
Marko je še vedno motiviran za doseganje dobrih rezultatov. Prav tako David Per, ki je bil v World Touru. Z njima je ekipa postala širša. V prejšnjih letih sta bila morda po dva kolesarja, ki sta bila sposobna zmagati. Zdaj pa je nabor tekmovalcev, ki lahko zmagajo malce večji."

Med novimi pridobitvami je vsekakor športni direktor Branko Filip, ki se tako vrača v Novo mesto. Ukvarja se s člansko ekipo. "
Branko Filip ima ogromno izkušenj z delom v tujini. Zadeve trenutno zelo dobro tečejo. Fantje so izredno motivirani, trenirajo. Prepričan sem, da bodo rezultati dobri. Malo več časa ostane tudi za organizacijski zalogaj kluba," je dejal Fink in dodal:

"Predstavitev celotne trase dirke po Sloveniji bo v sredini aprila. Ekipe so bolj kot ne znane. Konkurenca bo približno taka, kot v prejšnjih letih."

"Poleg dirke po Sloveniji klub organizira največ tekem, kolesarskih prireditev. Ob tem bi se zahvalil vsem mestom na Dolenjskem, saj skorajda ni malo večjega mesta, ki ne bi imelo svoje lokalne dirke za mlajše kategorije." Je pa jasno, da se vse vrti okrog dirke po Sloveniji. Tudi letos bo petdnevna, stopila pa bo stopničko višje. Dirka po Sloveniji bo sploh prvič uvrščena med dirke ekstra kategorije.

"Začeli smo drugi del prirpav na dirko. Predstavitev celotne trase dirke bo v sredini aprila. Ekipe so bolj kot ne znane. Konkurenca bo približno taka, kot v prejšnjih letih. Prepričan sem da bomo vsi skupaj, celotna Slovenija spremljali odlično petdnevno dirko," je še zaključil Bogdan Fink. Zaenkrat mu je uspelo skriti še vse podrobnosti o morebitni trasi letošnje dirke, saj se v javnosti niso pojavile nobene govorice, kje bi lahko potekala letošnja slovenska preizkušnja.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ