Bora brez dveh zvednikov, a z novimi okrepitvami

Bora brez dveh zvednikov, a z novimi okrepitvami
05.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Bori Hansgrohe so se za naslednjo sezono očitno odločili, da krepko spremenijo ekipo. Jasno je, da se vrača Sam Bennett, a to še zdaleč ni vse.

Po številnih uspehih se od nemške ekipe poslavlja Peter Sagan. O tem smo že pisali. Odšel naj bi tudi Pascal Ackermann. Nemci pa se bodo tudi krepko okrepili. Prihajata dva mlada kandidata za visoka mesta na etapnih dirkah.

Drugi z lanske dirke po Italiji Jai Hindley bo zapustil ekipo DSM, Sergio Higuita pa bo zapustil EF Education First. Poleg že potrjenih Wilca Keldermanna in Emanuela Buchmanna bosta novi pridobitvi vsekakor aduta za etapne dirke. Še posebej Hindley. V ekipo bo iz Bahrain Victoriousa prišel Marco Haller, ki bo vsekakor pomemben v sprinterskem vlaku.

Kot glavni sprinter se vrača Sam Bennett. Zaradi poškodbe kolena letos v dresu Deceuninck Quick Stepa na Touru ni mogel braniti lani osvojene zelene majice. Zdaj upa, da bodo lahko pri Bori sestavili močan sprinterski vlak. Tu bodo zagotovo še Ryan Mullen, Danny Van Poppel in Shane Archbold. Vsi so podpisali dveletne pogodbe.

“Jai se bo osredotočal na tritedenske dirke. Menimo, da drugo mesto z lanske dirke po Italiji ni največ, kar lahko doseže. Skupaj bomo delali, da bi v njegove predstave prinesli več zanesljivosti,” je dejal glavni mož ekipe Ralph Denk: “Sergio je vsestranski kolesar. Predvsem bo okrepil ekipo za težke enodnevne dirke, kot so ardenske klasike. Je zelo dober hribolazec, ki lahko tudi sprinta.” Denk je dodal, da lahko Haller veliko pripomore z izkušnjami, ki jih ima. Obenem je lahko pomemben del ekipe na nekaterih tlakovanih klasikah in tudi v sprinterksem vlaku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ