Borut Božič: Največ šest tednov "počitka"

Borut Božič: Največ šest tednov "počitka"
11.04.2013 AVTOR: D. Z.
Padec Boruta Božiča na dirki Pariz-Roubaix je očitno pustil precej hujše posledice, kot se je sprva zdelo. Po operaciji naj bi moral počivati vse do šest tednov. Tako so sporočili iz Astane.

Ponujamo vam fotografije Boruta Božiča na nekaterih dirkah letošnje pomladi, na katerih je vozil zares izvrstno.

Borut Božič se je na dirki Pariz-Roubaix odlično vozil, vse do padca, v katerem si je poškodoval zapestje. Zdaj je za njim že operacija v Ljubljani in tako je tudi jasno, da je šlo za še kako kompliciran zlom. »Vstavili so vijake in zdaj imam še bolj otečeno zapestje, « je povedal Borut Božič, ki je priznal, da ga dan po operaciji poškodba še kako boli.

»Pravijo, da bom moral počivati vse tja do šestih tednov. Po enem tednu pa se bom že šel na prvi pregled, šele potem se bomo odločali. Najbolj pomembno bo, da se bo vse prav zacelilo, « pa je dejal za uradno spletno stran Astane. Za Božičem je izvrsten prvi del sezone, tak, kot si ga je do zdaj lahko samo želel.

V tem času bi si tako ali drugače privoščil nekaj dni počitka, vendar pa zagotovo ne takega. Vse moči je nameraval usmeriti v dirko po Franciji. »Prvič sem si zlomil zapestje in zares boli. V nedeljo je bilo na poti z dirke še vse dobro, na letalo pa sem začutil zares hudo bolečino, « je med drugim še dejal za uradno spletno stran Astane in dodal, da je takoj po prihodu v Slovenijo odšel na slikanje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ