Brent Copeland: Bahrajn prek kolesarstva postaviti na zemljevid

Brent Copeland: Bahrajn prek kolesarstva postaviti na zemljevid
01.11.2016 AVTOR: D. Z.
Glavni menedžer nove ekipe Bahrain Merida Brent Copeland se je v intervjuju izogibal govoru o pričakovanjih pred krstno sezono.

Usklajevanje programov
“Ko imaš toliko šampionov, ljudje menijo, da je lahko postaviti program dirk in cilje. Obenem pa moraš biti natančen in moraš postaviti tak program, da ustreza šampionom, ” je v pogovoru dejal Brent Copeland. Spomnimo.

Brent Copeland je glavni menedžer novoustanovljene ekipe Bahrain Merida, ki upa na pridobitev licence World Tour. Glede na to, da naj bi Mednarodna kolesarska zveza najprestižnejšo licenco podelila vseh 18 ekipam, ki so vložile prošnjo, so očitno tudi pri Bahrain Meridi lahko mirni. “Še vedno čakamo na odgovor Ucija, na katerih dirkah bomo morali nastopiti. Ali bomo morali nastopiti tudi na novih dirkah World Toura ali ne. Ko bomo imeli to informacijo, bomo vedeli več.

Brez pritiska
Seveda pa je program dirk v osnovi znan. Jasno je tudi, da si prvi zvezdnik moštva Vincenzo Nibali želi nastopiti na dirki po Italiji. Ta bo praznovala izjemno obletnico, mejnik, če hočete. Govorimo namreč o stotem Giru.

“Z osebjem in trenerji bomo sodelovali in tako bomo sestavili program, ki bo vsem ustrezal. Vincenzu je všeč Giro in želi tam nastopiti. Tu je še Izaguirre. Videli bomo, ali ju bomo poskušali ločiti ali ne. Prav zato pa smo na teh pripravah. Da pripravimo program, ki bo ustrezal vsem. Vincenzo pa se bo seveda sam odločil. Na kolesarja nočemo pritiskati, da mora nastopiti na določeni dirki. Če tega noče, če dirka ni v njegovem srcu, potem ne bo dosegel rezultata. Najti hočemo srednjo pot med tem, kar hoče kolesar in tem, kar hočeta ekipa in partnerji. Če najdeš to pot, je ta za vse najboljše.

Najprej ugled, z organiziranostjo pridejo tudi rezultati
Copeland je še povedal, da v prvi sezoni rezultati niso najpomembnejša stvar ekipe. “Prvi cilj za nas je, da ekipa pridobi ugled. Da Bahrajn prek kolesarstva postavimo na zemljevid. Za turizem, da pokažemo odgovornost do ljudi. Nočemo razkriti, kaj je rezultatsko glavni cilj. To ni tako pomembno kot ugled ekipe. Če bomo organizirani, bodo prišlu tudi dobri rezultati. Za zdaj pa nočemo reči, da vse stavimo na Giro, Tour ali Vuelto. Vse želimo pustiti odprto, ” je dejal Copeland.

Slednji je do zdaj opravljal vlogo glavnega menedžerja pri ekipi Lampre Merida, očitno pa je že nekaj časa vedel, da bo zamenjal sredino. “K meni so pristopili spomladi in me vprašali, če bi vodil ekipo. Novi projekti so vedno zanimivi. Sicer naporni, a potem si lahko toliko bolj zadovoljen. Vsekakor je nekaj posebnega, da v kolesarstvo pripelješ državo, ki v svoji kulturi tega športa nima. Izzive imam rad, tako da ponudbe nisem mogel zavrniti.

In od takrat sestavlja novo ekipo. Vseh imen še niso razkrili, je pa jasno, da bo tam kar šest Slovencev: “Sami odlični kolesarji. Izbrani so bili med mnogimi. Selekcija je bila huda In tu prav nihče ni naključno. S številnimi Slovenci sem delal že v Lampreju Meridi in z njimi je odlično delati. Vse poznam. Vsi so zelo pomembni. Pomagali jim bomo in prpravili program dirk zanje, da bodo zadovoljni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ