BTC City Ljubljana: O njih pišejo tudi na Uciju

BTC City Ljubljana: O njih pišejo tudi na Uciju
03.03.2015 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani Mednarodne kolesarske zveze so napisali članek o ženski profesiolnalni ekipi BTC City Ljubljana. Punce so očitno opozorile nase.

»Leta 2014 je v Sloveniji nastala prva ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana. Proti vsem pričakovanjem so ob koncu sezone punce na lestvici dirke za svetovni pokal zasedle 15. mesto, na lestvici UCI pa so bile 16. « Tako so v uvodu zapisali na spletni strani Mednardone kolesarske zveze. Sicer so na spletni strani še zapisali, da so se pri moštvu okrepili še z Evo Lechner in Tanjo Žakelj, a slednja je z ekipo opravljala zgolj pripravljalne treninge.

»Smo zelo veseli in ponosni na našo prvo sezono. Sestavili smo dobro ekipo, ki pomaga pri razvoju ženskega kolesarstva v Sloveniji, povečuje popularnost tega športa, « je dejala Maja Oven, medtem ko je za Ucijevo spletno stran Gorazd Penko dodal: »Letos je naš cilj, da še izboljšamo rezultate. Z nekaterimi okrepitvami sem prepričan, da nam bo to uspelo. « V članku so še omenili nekatere nagrade, ki jih je moštvo prejelo.

Poleg nagrade KZS tudi posebno nagrado, ki so jo dobili na podelitvi Sporto awards. Razlog? Za razvoj nove znamke in pogumen izbor manj prepoznavne discipline, to je ženskega kolesarstva. Za konec so omenili še kolesarko šolo za dekleta, ki jo bodo odprli prav v tem mesecu. S tem bodo poskušali še povečati zanimanje med morebitnimi kolesarkami. »Ta šola bo zagotavljala bazo mladih kolesark in pomagala pri razvoju ženskega kolesarstva v Sloveniji, « je še dejal Maja Oven.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ