BTC City na progo ob 14.12.30, Primož Roglič ob 15.45

BTC City na progo ob 14.12.30, Primož Roglič ob 15.45
08.10.2016 AVTOR: D. Z.
Brian Cookson je v soboto otvoril 83. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. V Katarju bodo najprej nastopila dekleta, potem pa še moški v ekipni vožnji na čas.

Polona Batagelj v ekipi BTC
V zadnjih letih se svetovna prvenstva – v osnovi so v znamenju reprezentanc – začnejo z ekipnima kronometroma. Kolesarji zastopajo svoje ekipe. Tudi letos bo tako. V nedeljo bosta tako v Katarju na sporedu dva ekipna kronometra.

Najprej se bodo s 40 km doglo ravninsko progo spopadle ženske, potem pa še moški. Najprej v žensko kategorijo. Oddaljenost in posledično veliki stroški za transfer so očitno naredili svoje. Prijavljenih je samo osem ekip. Med temi pa so spet tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Postava pa naslednja: Polona Batagelj, Eugenija Bujak, Corinna Lechner, Olena Pavljuhina, Anna Plichta in Mia Radotić.

Na pot se bodo podale ob 14.12.30. Dve minuti in pol pred njimi se bo na pot podala prva ekipa. To bo Twenty16 Ridebiker, ki ima v svojih vrstah olimpijsko prvakinjo v kronometru Kirstin Armstrong. Ob 15.20 se bo na ravno tako 40 km dolgo pot podala prva moška ekipa. To bo Stradalli Bike Aid.

V tej konkurenci je ekip nekoliko več, pa čeprav so se tudi tu mnogi nastopu odpovedali. Naštejemo lahko 17 ekip. BMC Racing Team brani lansko zmago. Njihova postava pa tokrat: Dennis, Kung, Oss, Phinney, Quinziato in Rosskopf. Na tem kronometru bo nastopil tudi Primož Roglič. S kolegi iz moštva LottoNL Jumbo (Campenaerts, Kelderman, Leezer, Roosen in Van Emden) bo na progo šel ob 15.45.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ