Bujakova zablestela na Nizozemskem

Bujakova zablestela na Nizozemskem
29.08.2018 AVTOR: DZ, Stephane Tillet-Lannegrand

Eugenia Bujak je v prvi etapi dirke Boels Ladies Tour osvojila drugo mesto. Pred njo samo zvezdnica Annemiek Van Vleuten!

Najboljše kolesarke so včeraj začele z etapno dirko svetovne serije Boels Ladies Tour na Nizozemskem. Ker prav z Nizozemske prihajajo največje zvezdnice tega športa je jasno, da bodo domačinke blestele v vseh etapah. Prolog v Arnhemu je dobila Annemiek Van Vleuten. Najboljša predstavnica BTC City Ljubljana Eugenia Bujak je bila deseta, zaostal za pa za 13 sekund. Zdaj je za kolesarkami že prva etapa. Start in cilj je gostil Nijmegen.

Etapa je bila krožna z dvema vzponoma v vsakem krogu. Šlo pa je predvsem za tehnično zelo zahteven krog. Že v drugem krogu je prišlo do velike selekcije. Številne favoritinje so se znašle v ospredju, izmed kolesark BTC City Ljubljana pa je tam bila Eugenia Bujak. Govorimo o osmih ubežnicah, ki pa jih je glavnina ujela. V zadnjem krogu pa je napadla kar vodilna v skupnem seštevku Annemiek Van Vleuten. Po nekaj manj kot treh urah in pol dirkanja se je veselila še druge etapne zmage.

12 sekund za njo se je za drugo mesto pomerila skupina dobrih 20 kolesark in drugo mesto je zasedla Eugenia Bujak. V tej skupini so bile še Anastazija Jakovenko, Polona Batagelj in Hanna Nilsson (vse BTC City Ljubljana). Annemiek Van Vleuten ima zdaj 29 sekund prednosti pred Bujakovo in 30 pred Van Dijkovo. BTC City Ljubljana je na tretjem mestu med ekipami. Do konca so še štiri etape, zadnja je vožnja na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ